Ultima ora
Publicat: marți, 24 octombrie 2017

O nouă zi de sărbătoare națională: 18 decembrie – Ziua minorităților naționale din România

Propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Minorităților Naționale din România ca sărbătoare națională în data de 18 decembrie a fost adoptată luni de plenul Senatului cu unanimitate de voturi – 92 „pentru”.

Potrivit expunerii de motive, propunerea legislativă inițiată de deputați ai minorităților naționale are ca obiect de reglementare „declararea și ridicarea la nivel de sărbătoare națională a zilei de 18 decembrie, consacrată prin Hotărârea Guvernului 881/1998 ca Ziua Minorităților Naționale”.

Actul normativ prevede că pentru sărbătorirea Zilei Minorităților Naționale din România se organizează manifestări culturale dedicate acestei sărbători.

Autoritățile centrale și locale pot contribui cu sprijin logistic și/sau financiar, după caz. Societatea Română de Televiziune și Societatea de Radiodifuziune vor include în programul zilei aspecte de la manifestările ocazionate de sărbătoarea Zilei Minorităților Naționale din România, stipulează propunerea legislativă.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>