Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Oceanele, sub încălzirea globală

Încălzirea globală va conduce la perturbarea a patru cincimi din oceanele lumii până în anul 2050 în cazul în care emisiile de gaze cu efect de seră vor continua să crească, amenințând populațiile de pești, care reprezintă principala sursă de hrană a circa un miliard de oameni, au anunțat marți oamenii de știință, potrivit Agerpres care citează Reuters.
Declinul înregistrat în ceea ce privește cantitatea de oxigen din ape și reducerea nutrienților, ambele efecte fiind asociate cu schimbările climaterice, se vor adăuga la efectele negative ce vor fi resimțite la nivelul oceanelor lumii în acest secol, au completat experții.
Evaluarea impactului încălzirii globale asupra apelor este importantă deoarece unul din șapte indivizi — sau circa un miliard de persoane — depinde de oceane ca principală sursă de protein.
Efectele asupra unor specii, precum homarii, heringii, rechinii sau balenele — și asupra vieții oceanice ca întreg au fost „înțelese insuficient”, au precizat specialiștii.
Sunt, însă, semne că viața din adâncuri poate rezista schimbărilor. Peștele viu colorat „damselfish” care trăiește alături de corali precum cei din Marea Barieră de Corali din zona Australiei se poate adapta în doar câteva generații la temperaturile crescute, se mai arată în acest studiu. De asemenea, multe specii de pești, precum codul sau eglefinul, își mută habitatul către nordul Oceanului Atlantic, în ape mai reci. Încălzirea globală a dus deja la unele shimbări de habitat, iar viața de pe planetă își caută forme de adaptare. Omul rămâne specia care, dincolo de unele decizii formale, pare insensibilă la pericole.

Sursa: AM PRESS

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76447

Publicat de la data Mar 8 2017. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 aprilie 2018, 23:30
 

N
Senin
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 19°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:16
Apus: 20:12
Prognoza 26 aprilie 2018
Zi
 

SV
Înnourat
29°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

VSV
Parţial înnourat cu furtună
15°C
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 90.221 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team