Ultima ora
Publicat: marți, 25 februarie 2014

Omenirea, în pragul unei noi crize economice?

Problemele din economia americană, care au dus la căderea bulei imobiliare și, apoi, la recenta criză financiară și economică mondială, nu au fost nici pe departe rezolvate. Dimpotrivă, ele s-au agravat și amenință să explodeze într-o nouă criză mai gravă chiar decât cea din 2008, avertizează presa de peste Ocean.

Federal Reserve (Fed), banca centrală a SUA, a sărbătorit, anul trecut, 100 de ani de existență. Cu două zile înainte de Crăciunul anului 1913, seara, în timp ce mulți aleși plecaseră deja în vacanță, Congresul a aprobat actul de înființare a Fed, creând o bancă centrală neguvernamentală, de fapt a bancherilor, cu sarcina de a controla sistemul monetar al țării. Iată că, în toți acești ani, Fed niciodată nu s-a mai angajat într-o explozie monetară precum cea actuală.

Politica monetară a banilor ieftini pe care o aplică Fed ar putea genera un dezastru economic mai grav decât ce s-a întâmplat în 2008, se arată într-o analiză a Forbes.

Fed, instituție condusă acum de președintele Janet Yellen, este responsabilă legal de stabilitatea prețurilor și de angajarea forței de muncă.

Detalii pe money.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>