Ultima ora
Publicat: marți, 31 decembrie 2013

OMV își extinde prezența în Africa Subsahariană

După achiziționarea unui perimetru offshore din Madagascar la începutul lui 2013, OMV face următorul pas spre consolidarea activității în domeniul explorării în Africa Subsahariană. OMV a semnat contracte de colaborare cu titlu obligatoriu cu Ophir Energy, companie independentă din domeniul energiei, listată la bursa din Londra.

Gerhard Roiss, CEO OMV: „Dezvoltarea activităților de explorare în regiunea Africii Subsahariene face parte din strategia OMV. Primul pas a fost deja realizat prin intrarea în Madagascar, urmat mai apoi de un nou proiect de explorare în Gabon. Aceste proiecte reprezintă punctul de plecare pentru dezvoltarea pe termen lung în această regiune.”
Tranzacția vizează o zonă de dezvoltare semnificativă în cadrul unei arii de explorare cu potențial ridicat din zona extrateritorială a Gabonului, un important producător de petrol din Africa de Vest încă din anii 1960. Jaap Huijskes, membru în Consiliul de Administrație al OMV, responsabil pentru activitatea de Explorare și Producție: „Într-o primă etapă, OMV se va implica în dezvoltarea unei suprafețe de explorare de peste 12.000 de km2 în patru blocuri și va opera
forarea a trei sonde în cursul anului 2014.” Sondele de exploatare și de prospecțiuni includ și explorarea straturilor de sedimente saline. Mai mult, este planificată o campanie seismică 3D completă.
Tranzacția se află în procesul de aprobare din partea Guvernului din Gabon și a partenerilor consorțiului.
Detalii despre acordurile cu Ophir Energy și activitățile planificate pentru anul 2014:

Bloc de explorare: participație OMV – activități planificate
Mbeli – 10% – 1 sondă, campanie seismică 3D
Ntsina – 10% – 1 sondă, campanie seismică 3D
Gnondo – 30% – 1 sondă, campanie seismică 3D
Manga – 30% – campanie seismică 3D.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>