Ultimele titluri
Ultima Oră

ONU condamnă „comportamentul destabilizator” afișat de Coreea de Nord

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite a condamnat luni cea mai recentă lansare a unei rachete balistice din Coreea de Nord și și-a exprimat preocuparea față de și sfidarea flagrantă și provocatoare” a regimului nord-coreean, transmite Reuters.

Consiliul se va reuni marți, la cererea Statelor Unite, a Japoniei și a Coreei de Sud, într-o ședință cu ușile închise consacrată programelor de înarmare ale Coreei de Nord.

Phenianul a anunțat luni că racheta Pukguksong-2 testată cu succes a fost una cu rază medie de acțiune, care este acum gata de producție la scară industrială. Agenția de presă nord-coreeană KCNA a anunțat că testul a fost supravegheat de președintele Kim Kong Un și că racheta folosește combustibil solid, are o treaptă separabilă, este ghidată în partea finală a traiectoriei și poate fi prevăzută cu un focos nuclear. „Acum, când datele sale tactice și tehnice satisfac cerințele Partidului, acest tip de rachetă ar urma să fie produs rapid în masă, succesiv”, îl citează pe liderul comunist agenția de la Phenian, preluată de Reuters.

KCNA mai afirmă că pe rachetă a fost amplasată o cameră video, iar „liderul suprem Kim Jong Un a spus că e superb să privești Pământul de pe racheta pe care am lansat-o și întreaga lume arată atât de minunat”.

Unii experți americani și-au exprimat însă îndoielile cu privire la fiabilitatea noului tip de rachetă cu combustibil solid, după un număr insuficient de teste. Sub rezerva anonimatului, oficialități din SUA au afirmat că testul nu a demonstrat noile capacități și că rachetele nord-coreene nu pot amenința direct Statele Unite. Armata sud-coreeană a informat că racheta a ajuns la o distanță de 500 de kilometri și la o altitudine de 560 de kilometri.

Cu numai o săptămână în urmă, Coreea de Nord a testat și o rachetă cu rază lungă, cunoscută sub denumirea de Hwasong-12 sau KN-17, despre care oficialii americani cred că a reintrat cu succes în atmosferă. Phenianul susține că acest vehicul poate transporta un focos nuclear greu, de mari dimensiuni și poate atinge continentul nord-american.

CITEȘTE ȘI:

PNUD își suspendă ajutorul pentru Coreea de Nord

Sursa: AGERPRES

 

Comments

comments

Short URL: http://ultima-ora.ro/?p=81060

Posted by on Mai 23 2017. Filed under EXTERN, MAPAMOND. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 05:15 si 08:00 In zona : Județul Olt: Balș, Caracal, Drăgănești-Olt, Piatra-Olt, Potcoava, Băbiciu, Bârza, Bobicești, Brâncoveni, Brebeni, Bucinișu, Cezieni, Corbu, Coteana, Crâmpoia, Dăneasa, Deveselu, Dobrosloveni, Dobrun, Drăghiceni, Fălcoiu, Fărcașele, Găneasa, Ghimpețeni, Gostavățu, Icoana, Ipotesti, Izvoarele, Mărunței, Mihăești, Milcov, […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2018 Ora : 2 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 02:00 si 08:00 In zona : Județul Gorj: Rovinari, Țicleni, Turceni, Aninoasa, Bâlteni, Bărbătești, Bolboși, Borăscu, Brănești, Câlnic, Căpreni, Crușet, Dănciulești, Drăgotești, Fărcășești, Hurezani, Ionești, Negomir, Plopșoru, Săulești, Slivilești, Stejari, Stoina, Țânțăreni, Turburea, Urdari, Vladimir;Județul Olt: Scornicești, Slatina, Baldovinești, […]

23 ianuarie 2018, 7:34
 

V
Ceaţă
-1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2018
Zi
 

SSV
Predominant însorit
-2°C
Vânt: 0 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-9°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Horoscop

Statistica
O creație Gabfire themes