Ultima ora
Publicat: joi, 27 februarie 2014

Organizatia terorista "Statul Islamic al Irakului și Levantului" impune taxe de protecție creștinilor din Siria

Organizația teroristă Statul Islamic al Irakului și Levantului, afiliată rețelei Al-Qaeda, a decis impunerea unei taxe de protecție în aur locuitorilor creștini ai orașului Raqqa, din Siria, cărora le-a impus și reducerea elementelor care arată credința acestora.

Gruparea compusă din militanți Takfiri este implicată într-un conflict violent atât cu guvernul sirian cât și cu alți militanți extremiști rivali.

Statul Islamic al Irakului și Levantului a anunțat că va asigura “siguranța” creștinilor în schimbul unei taxe și a acceptării de către aceștia a restricțiiloor privind religia, citând perceptul de drept islamic Jizyah.

Conform dispozițiilor teroriștilor, creștinilor li se interzice să renoveze biserici sau alte clădiri religioase, să își afișeze simbolurile credinței lor în afara bisericilor, să tragă clopotele bisericii și să se roage în publice.

Creștinilor li se impune să plătească o taxă de protecție de până la 17 grame de aur și li se interzice să dețină arme de foc și să vândă carne de porc sau vin musulmanilor și să bea vin în public.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>