Ultima ora
Publicat: miercuri, 08 martie 2017

Orşova, sub asediul gunoaielor!

Oraşul Orşova este în stare de alertă. Prefectul judeţului Mehedinţi a luat ieri această decizie extremă pentru că, de aproape două luni, zece mii de localnici stau cu deşeurile în stradă. Solicitarea comitetului local pentru situaţii de urgenţă a fost aprobată ieri după-amiază de către prefectul judeţului Mehedinţi. Autorităţile locale din oraşul de la Dunăre trebuie să facă acum demersuri şi să găsească o firmă care ridice deşeurile de pe domeniul public.

Pe străzile din Orşova s-au format munţi de gunoi, deoarece deşeurile nu au mai fost ridicate de 50 de zile. Consiliul Local a reziliat contractul cu operatorul de salubritate, însă doar acesta avea licenţă să ridice deşeurile din oraş. Sitiuaţia devenise dramatică şi putea fi deblocată doar prin declararea stării de alertă.

După şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Mehedinţi a aprobat instituirea stării de alertă.

Prin declararea stării de alertă, problema ridicării deşeurilor cade în sarcina autorităţilor orşovene. Acestea au la dispoziţie zece zile să găsească un operator de salubritate care să ridice deşeurile şi să le depoziteze la o groapă ecologică.

Sursa: Stirile TVR

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>