Ultima ora
Publicat: luni, 16 octombrie 2017

PACT condamnă ferm intimidarea protestelor #rezist

PACT pentru România îşi declară sprijinul necondiţionat pentru organizaţiile civice care au luat poziţie faţă de intimidarea protestelor #rezist. Acţiunile autorităţilor de a interzice accesul protestarilor în Piaţa Victoriei reprezintă un abuz grav, specific regimurilor autoritare.

În ultimele zile, interzicerea accesului în spațiul din mijlocul Pieţei Victoriei a fost motivată de reprezentanţii Primăriei Generale prin nevoia unor acțiuni de dezinsecție, organizarea unor manifestări culturale și organizarea Adunării parlamentare NATO la București.

Ulterior, cetățenii care au protestat în spațiul public al Pieței Victoriei au fost intimidaţi cu sume mari (peste 2000 lei) și intimidaţi prin legitimare și invitarea la secția de poliție.

Ulterior, în seara de 8 octombrie, protestatarilor li s-a comunicat clar că protestul lor este interzis și s-a încercat intimidarea acestora în ciuda declarațiilor lor conform căroram nu era vorba de o adunare organizată,ci doar de exprimarea opiniei libere a unor cetățeni cu privire la modul în care este guvernată România.

Grupurile Rezistenţa şi Geeks for democracy au transmis în acest sens o scrisoare deschisă Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului de Interne, Jandarmeriei Române, Reprezentanţei Comisiei Europene în România, ambasadelor SUA, Germaniei şi Franţei prin care condamnă acţiunile de mai sus, care contravin legii, Constituţiei României şi Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

 

De asemenea, grupul civic Rezist Zurich a transmis un mesaj de susţinere a protestatarilor din România. PACT pentru România sprijină şi promovează cele două iniţiative civice şi solicită de urgenţă autorităţilor române să renunţe la aceste măsuri abuzive.

 

Având în vedere derivele nedemocratice tot mai îngrijorătoare ale actualului Guvern, protestul paşnic reprezintă acum nu doar exercitarea unui drept fundamental, ci şi o datorie.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>