Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

PACT condamnă ferm intimidarea protestelor #rezist

Publicat: luni, 16 octombrie 2017

PACT pentru România îşi declară sprijinul necondiţionat pentru organizaţiile civice care au luat poziţie faţă de intimidarea protestelor #rezist. Acţiunile autorităţilor de a interzice accesul protestarilor în Piaţa Victoriei reprezintă un abuz grav, specific regimurilor autoritare.

În ultimele zile, interzicerea accesului în spațiul din mijlocul Pieţei Victoriei a fost motivată de reprezentanţii Primăriei Generale prin nevoia unor acțiuni de dezinsecție, organizarea unor manifestări culturale și organizarea Adunării parlamentare NATO la București.

Ulterior, cetățenii care au protestat în spațiul public al Pieței Victoriei au fost intimidaţi cu sume mari (peste 2000 lei) și intimidaţi prin legitimare și invitarea la secția de poliție.

Ulterior, în seara de 8 octombrie, protestatarilor li s-a comunicat clar că protestul lor este interzis și s-a încercat intimidarea acestora în ciuda declarațiilor lor conform căroram nu era vorba de o adunare organizată,ci doar de exprimarea opiniei libere a unor cetățeni cu privire la modul în care este guvernată România.

Grupurile Rezistenţa şi Geeks for democracy au transmis în acest sens o scrisoare deschisă Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului de Interne, Jandarmeriei Române, Reprezentanţei Comisiei Europene în România, ambasadelor SUA, Germaniei şi Franţei prin care condamnă acţiunile de mai sus, care contravin legii, Constituţiei României şi Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

 

De asemenea, grupul civic Rezist Zurich a transmis un mesaj de susţinere a protestatarilor din România. PACT pentru România sprijină şi promovează cele două iniţiative civice şi solicită de urgenţă autorităţilor române să renunţe la aceste măsuri abuzive.

 

Având în vedere derivele nedemocratice tot mai îngrijorătoare ale actualului Guvern, protestul paşnic reprezintă acum nu doar exercitarea unui drept fundamental, ci şi o datorie.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=86479

Publicat de la data oct. 16 2017. Categorii Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 septembrie 2019, 12:26
 

E
Parţial însorit
16°C
18 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 18 km/h E
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 6:59
Apus: 19:19
Prognoza 20 septembrie 2019
Zi
 

NNE
Soare
20°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NE
Parţial înnourat
7°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 229.460 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team