Ultima ora
Publicat: miercuri, 04 decembrie 2013

Paradoxurile României: Într-o ţară în care tinerii îşi găsesc tot mai greu de muncă pe domeniul ales, apare creşterea economică!

România a avut cea mai mare creștere economică din UE în trimestrul trei din 2013, conform estimărilor publicate miercuri de Eurostat.

România are o creștere economică trimestrială de 1,6%. Pe al doilea loc se află Letonia (1,2%), Marea Britanie şi Ungaria (ambele cu 0,8%) şi Polonia (0,6%).

Reamintim că PIB-ul României a crescut cu 4,1%, cea mai mare creştere atât din zona euro cât şi din Uniunea Europeană. Urmează Letonia (3,9%), Lituania (2,3%), Polonia (1,7%), Ungaria (1,6%) şi Marea Britanie (1,5%).

Scăderi au înregistrat: Cipru (minus 0,8%), Cehia (minus 0,5%), Franţa şi Italia (ambele cu minus 0,1%).

Rovana Plumb: România este acum pe primul loc ca şi creştere economică în UE

Afirmaţia celor de la EUROSTAT e susţinută şi de ministrul Rovana Plumb care plusează afirmând că nu va exista un val imens de români care vor imigra în Marea Britanie la 1 ianuarie 2014, după ridicarea restricțiilor pe piața muncii.

”Cu certitudine, de la 1 ianuarie 2014 nu va fi un val imens de români care vor veni în Marea Britanie, ţinând cont de faptul că România este acum pe primul loc ca şi creştere economică în Uniunea Europeană, că am dezvoltat aproape 100.000 de locuri de muncă şi că, în continuare, programul investiţional şi programele guvernamentale vizează creştere şi dezvoltare sustenabilă pentru România, deci nu trebuie să fie un pericol ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii”, a declarat Rovana Plumb, aflată într-o vizită de lucru la  Londra.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>