Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Parcul Natural Văcărești: Păsările orașului

Asociația Parcul Natural Văcărești anunță începerea proiectului Păsările Orașului, susținut de Enel România. Proiectul, care se va întinde pe parcursul anului 2017, își propune derularea de activități de monitorizare a faunei aviare, precum și de informare și creștere a gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la biodiversitatea Parcului Natural Văcărești.

În cadrul proiectului, o echipă independentă de voluntari, selectați și pregătiți de biologul Vlad Cioflec, va monitoriza speciile de păsări care cuibăresc sau se află în pasaj în Văcărești. Raportul de monitorizare va sta la baza Planului de Management al parcului și va include informații despre populațiile de păsări, zone de habitat, comportament și migrație. Voluntarii, selectați pe baza metodologiei citizen science (oameni obișnuiti implicați în acțiuni știintifice), vor coordona activități antibraconaj, de montare de cuiburi, igienizare, dar și de ghidaj pentru publicul larg. Printre voluntarii selectați vor fi și angajați ai Enel în România.

Dan Bărbulescu, Director Executiv al Asociației Parcul Natural Văcărești, a declarat:

„Păsările sunt unul dintre cele mai importante elemente ale Parcului Natural Văcărești, reprezentând totodată adevărate cărți vii pentru educația elevilor, studenților și, în general, a tuturor celor interesați de natură. De echilibrul populațiilor de păsări din parc depinde echilibrul întregului ecosistem. Astfel, decizia Enel România de a sprijini activitățile Parcului Natural Văcărești ne bucură și ne onorează.”

Proiectul conține un important segment de informare și conștientizare pentru toți oamenii interesați de natură. În cadrul acestuia, va fi elaborat un traseu de vizitare a habitatului păsărilor, va fi creat un adăpost pentru birdwatching și vor fi amplasate camere video cu senzori pentru urmărirea comportamentului speciilor de păsări care cuibăresc în parc.

Totate activitățile planificate vor avea impact minim asupra speciilor și habitatelor și vor fi realizate cu avizul administratorului Parcului Natural Văcărești.

Sursa: Parcul Natural Văcărești

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78221

Publicat de la data Apr 7 2017. Categorii Mediu.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 mai 2018, 4:50
 

NNE
Senin
18°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 72%
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:37
Apus: 20:49
Prognoza 28 mai 2018
Zi
 

NE
Parţial însorit
27°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
14°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 6
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 99.443 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team