Ultima ora
Publicat: vineri, 07 aprilie 2017

Parcul Natural Văcărești: Păsările orașului

Asociația Parcul Natural Văcărești anunță începerea proiectului Păsările Orașului, susținut de Enel România. Proiectul, care se va întinde pe parcursul anului 2017, își propune derularea de activități de monitorizare a faunei aviare, precum și de informare și creștere a gradului de conștientizare a publicului larg cu privire la biodiversitatea Parcului Natural Văcărești.

În cadrul proiectului, o echipă independentă de voluntari, selectați și pregătiți de biologul Vlad Cioflec, va monitoriza speciile de păsări care cuibăresc sau se află în pasaj în Văcărești. Raportul de monitorizare va sta la baza Planului de Management al parcului și va include informații despre populațiile de păsări, zone de habitat, comportament și migrație. Voluntarii, selectați pe baza metodologiei citizen science (oameni obișnuiti implicați în acțiuni știintifice), vor coordona activități antibraconaj, de montare de cuiburi, igienizare, dar și de ghidaj pentru publicul larg. Printre voluntarii selectați vor fi și angajați ai Enel în România.

Dan Bărbulescu, Director Executiv al Asociației Parcul Natural Văcărești, a declarat:

„Păsările sunt unul dintre cele mai importante elemente ale Parcului Natural Văcărești, reprezentând totodată adevărate cărți vii pentru educația elevilor, studenților și, în general, a tuturor celor interesați de natură. De echilibrul populațiilor de păsări din parc depinde echilibrul întregului ecosistem. Astfel, decizia Enel România de a sprijini activitățile Parcului Natural Văcărești ne bucură și ne onorează.”

Proiectul conține un important segment de informare și conștientizare pentru toți oamenii interesați de natură. În cadrul acestuia, va fi elaborat un traseu de vizitare a habitatului păsărilor, va fi creat un adăpost pentru birdwatching și vor fi amplasate camere video cu senzori pentru urmărirea comportamentului speciilor de păsări care cuibăresc în parc.

Totate activitățile planificate vor avea impact minim asupra speciilor și habitatelor și vor fi realizate cu avizul administratorului Parcului Natural Văcărești.

Sursa: Parcul Natural Văcărești

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>