Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Parisul și Londra vor să aibă acces la descifrarea convorbirilor dintre teroriști

Publicat: joi, 15 iunie 2017

Franța și Marea Britanie, aflate la originea unui plan de acțiune pentru a întări lupta antiteroristă pe internet, solicită o „posibilitate de acces” la conținutul mesajelor criptate schimbate între teroriști, a detaliat într-un comunicat miercuri Ministerul de Interne francez, citat de AFP.

„Când tehnologiile de cifrare sunt utilizate de grupuri criminale, chiar teroriste, trebuie să existe o posibilitate de acces la conținutul comunicațiilor și al metadatelor lor”, a afirmat ministerul.

„Nu se pune problema aici de ‘uși forțate’ sau de interdicții în cifrare, ci de a permite ca guvernele și întreprinderile să dezvolte soluții comune în aceste probleme”, se subliniază în document.

Jihadiștii utilizează programe de criptare, în special în rețelele de tip Telegram sau Whatsapp, pentru a scăpa supravegherii autorităților. Procurorul Parisului, Francois Molins, s-a referit la dificultățile întâmpinate de anchetatori în exploatarea mesajelor cifrate în dosarele teroriste, în timp ce Franța este vizată din 2015 de atentate islamiste care au făcut 239 de morți.

Franța și Regatul Unit „cer organizarea cât mai curând a unei reuniuni a miniștrilor de interne din G7 pentru a extinde sprijinul necesar planului de acțiune’, potrivit comunicatului.

Printre cele patru priorități identificate în planul lor figurează ameliorarea retragerii mesajelor cu conținut ilicit de pe internet, sprijinirea actorilor societății civile prin contradiscursuri, ameliorarea accesului la date în scopuri de investigație, dar și cea a accesului la probe numerice.

Dacă Franța și Regatul Unit recunosc că „cooperarea voluntară nu va fi suficientă în mod necesar pentru ca societățile să ia măsuri, ele au în vedere posibilitatea de a instaura o responsabilitate a societăților, reglementând-o sau legiferând-o”.

Cele două țări vor, de asemenea, „să încurajeze societățile de internet și să instituie un forum pe care să îl anime, dedicat luptei împotriva extremismului online, cu scopul de a elabora soluții tehnice și măsuri prin care să suprime rapid mesajele cu conținut terorist”.

Franța și Regatul Unit salută „angajamentul guvernului Congresului american de a adopta o lege care suprimă obstacolele care subzistă în legislația lor și permite semnarea de acorduri bilaterale”.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=81998

Publicat de la data iun. 15 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

16 august 2018, 19:44
 

NE
Soare
32°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 31°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 23%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:20
Apus: 20:20
Prognoza 17 august 2018
Zi
 

NE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NNE
Predominant senin
20°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 14:30 si 15:30 In zona : Județul Cluj: Baciu, Apahida, Bonțida, Chinteni, Borșa, Dăbâca, Vultureni; Se vor semnala : averse care vor cumula 25... 30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 14:30 si 15:30 In zona : Județul Bihor: Aleșd, Bratca, Vadu Crișului, Borod, Șuncuiuș, Aușeu, Măgești, Bulz; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 14:25 si 15:30 In zona : Județul Mureş: zona de munte; Se vor semnala : averse de ploaie care vor cumula local 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 14:10 si 15:30 In zona : Județul Alba: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Alba: Cugir, Zlatna, Câmpeni, Abrud, Săsciori, Bistra, Baia de Arieș, Șugag, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu […]
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 16-08-2018 Ora : 14 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 14:05 si 15:00 In zona : Județul Cluj: Poieni, Săcuieu, Ciucea; Se vor semnala : averse torenţiale care vor depăşi 35 ... 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni […]

Loto

Horoscop

 • 121.370 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team