Ultima ora
Publicat: duminică, 22 octombrie 2017

Parlamentul European, cea de-a doua sesiune plenară: premiul Saharov, controalele la frontieră, informatorii și altele

În cea de-a doua sesiune plenară din octombrie, deputații europeni decid și dezvăluie câștigătorul premiului Saharov pentru libertatea de gândire din 2017. Aceştia abordează, de asemenea, problemele privind un nou sistem de intrare-ieșire la frontiere, o mai bună combatere a expunerii carcinogene la locul de muncă, protecția informatorilor și multe altele.

Dezbatere privind Premiului Saharov al Parlamentului European

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează în data de 27 octombrie o dezbatere cu studenții, pornind de la Premiul Saharov acordat anual de Parlamentul European.

Disidenți, lideri politici, jurnaliști, avocați, militanți ai societății civile, scriitori, lideri ai minorităților, un grup de luptă împotriva terorismului, militanți pentru pace etc., se regăsesc printre câştigătorii Premiului Saharov acordat de Parlamentul European în fiecare an, începând cu 1988. Premiul este acordat acelora care au adus o contribuție deosebită la lupta pentru drepturile omului în întreaga lume.

Biroul de Informare al Parlamentului European în România,

Facultatea de Ştiinţe Politice a Universității din București

şi Asociația Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică

te invită la evenimentul dedicat Premiului Saharov al Parlamentului European pentru libertatea de gândire.

Evenimentul antrenează studenții participanți într-un exercițiu de dezbatere academică în cadrul căreia trei echipe vor susține discursuri argumentate privind impactul Premiului Saharov în lume şi impactul acțiunilor laureaților Saharov în lupta lor împotriva intoleranței, fanatismului și opresiunii.

Tu care crezi că este laureatul Saharov ale cărui acțiuni au avut cel mai mare impact?

Participă la eveniment să ne spui părerea ta şi să votezi echipa care aduce cele mai convingătoare argumente!

Invitați speciali: Cristian PREDA (PPE) şi Victor BOŞTINARU (S&D), deputați în Parlamentul European

Locul de desfășurare: Facultatea de Ştiinţe Politice, Str. Spiru Haret, nr. 8, sala 89, ora 11:30.

Eveniment moderat de Nae Şovăială, Asociația Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică.

 

Sursa: EuroparlTV

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>