Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Parlamentul European, sănătatea și produsele medicale

Publicat: marți, 04 februarie 2014

Deviza Parlamentului European: Protejarea sănătății publice

În timp ce statele membre vor continua să administreze serviciile de sănătate publică și bugetele respective, Parlamentul s-a concentrat pe îmbunătățirea și clarificarea drepturilor pacienților care efectuează tratamente în alte state. Deputații au promovat, de asemenea, legi privind medicamentele – pentru a încuraja mecanisme de siguranță și alertă și pentru a oferi acces mai rapid la medicamente mai ieftine, generice.

Sănătatea noastră depinde și de mediu – cum ar fi aerul, apa și produsele chimice din jurul nostru, precum și de mâncarea cu care ne hrănim. Vedeți și secțiunile respective pentru a afla informații despre activitatea Parlamentului în aceste domenii.”

Servicii de sănătate mai ieftine și mai accesibile
regulilor transnaționale privind sănătatea publică care întăresc dreptul pacienților de a fi tratați în alt stat membru UE, urmând a fi rambursați în același cuantum ca și în statul de origine.

Aceste reguli au mai stabilit și termene mai scurte pentru aprobarea medicamentelor generice, creând un acces mai rapid al pacienților la medicamente mai ieftine.

Medicamente mai sigure şi ieftine
sisteme mai rapide și mai eficiente de alertă și retragere de pe piață, putând fi acum luate măsuri imediate dacă apar riscuri sau pericole legate de medicamente aprobate, ca urmare a cazului medicamentului „Mediator” pentru diabet. O nouă lege a fost aprobată pentru a elimina comercializarea medicamentelor contrafăcute.

Parlamentul lucrează în prezent la îmbunătățirea siguranței echipamentelor medicale și a implanturilor, după ce au avut loc mai multe scandaluri privind implanturi mamare defecte și echipamente pentru șold de tipul „metal pe metal”.

reguli mai clare destinate îmbunătățirii testelor clinice pentru noile medicamente, scopul fiind de a încuraja cercetarea și de a proteja drepturile pacienților. Noua legislație, agreată cu miniștrii UE, va clarifica îndatoririle comisiilor de etică și va oferi detalii despre cum să se obțină consimțământul informat al pacienților.

De la pandemii la fumat: prevenția trebuie întărită

Ca urmare a pandemiilor H1N1 și e.coli, a fost întărit sistemul UE de răspuns la amenințările transfrontaliere în privința sănătății, permițând statelor membre să pună în comun achiziționarea de vaccinuri, reducând astfel costul lor în cazul unei pandemii.

Deputații au mai votat și noi propuneri pentru a controla marketingul privind tutunul cu scopul de a ține departe tinerii de fumat. Aceste propuneri au fost agreate cu miniștrii UE şi urmează a fi votate de plenul Parlamentului.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23205

Publicat de la data feb. 4 2014. Categorii ALEGERI EUROPARLAMENTARE, POLITIC, POLITICĂ EXTERNĂ, SANATATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 august 2018, 9:28
 

NNE
Soare
24°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 60%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 4
Răsarit: 6:27
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2018
Zi
 

ENE
Predominant însorit
32°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

E
Senin
17°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-08-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:50 si 09:30 In zona : Județul Harghita: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, […]

Loto

Horoscop

  • 122.763 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team