Ultima ora
Publicat: miercuri, 15 ianuarie 2014

Parlamentul European şi noua guvernanţă economică

Parlamentul, care adoptă norme privind guvernanța economică împreună cu guvernele naționale, a jucat un rol cheie în transformarea sistemului de coordonare a finanțelor publice din zona euro.

Încă de la început, acesta a constatat că era esențial să existe o coordonare mai strânsă între economiile naționale, fiind tot mai mult eliminate sistemele economice bazate pe o creștere constantă a datoriilor.

Parlamentul a cerut mereu politici economice care să garanteze și creștere, nu să fie concentrate doar pe măsuri de austeritate. Adesea a fost singurul care a acționat pentru o mai bună transparență și responsabilitate, ca factori esențiali pentru o integrare economică încununată de succes.

Deputații europeni au impulsionat, prin „pachetul de șase măsuri” („six pack”) privind guvernanța economică, măsuri de consolidare pentru sancționarea țărilor care încalcă normele. „Pachetul de două măsuri” („two pack”), adoptat ulterior, conține normele de supraveghere pentru o revizuire la nivel european a bugetelor statelor membre, precum și o foaie de parcurs pentru o uniune economică și monetară deplină. PE s-a aflat, de asemenea, printre principalii promotori ai unui sistem mai transparent și mai responsabil de coordonare a politicii economice, aflat în curs de implementare prin intermediul Semestrului european.

Sursa: elections2014.eu

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>