Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Parlamentul European şi noua legislație privind serviciile financiare

Criza financiară a familiarizat publicul larg cu termeni care înainte erau utilizați doar de operatorii din sectorul financiar. Swapuri pe riscul de credit, instrumente derivate și vânzare în lipsă au ajuns pe prima pagină a ziarelor și a buletinelor de știri, aducând, astfel, în fața publicului imaginea reală a riscurilor acumulate în sistemul financiar.

Contribuția Parlamentului a fost hotărâtoare în elaborarea unor noi norme legislative pentru controlul exceselor în sectorul serviciilor financiare, încercând să îl pună mai degrabă în slujba economiei reale decât în scopul realizării de profituri rapide.

Pe durata mandatului său de cinci ani, Parlamentul a cunoscut una dintre cele mai intense activități de lobbying din istorie, sectorul serviciilor financiare exercitând o presiune enormă asupra deputaților europeni.

Printre legile asupra cărora PE și-a lăsat amprenta se numără normele privind vânzarea în lipsă și swapurile pe riscul de credit, schimbul cu produse derivate, funcționarea fondurilor speculative, abuzul pieței, supravegherea și standardele schimburilor, precum și agențiile de rating al creditelor. Parlamentul a fost, de asemenea, principalul susținător al taxei pe tranzacțiile financiare, fiind de-a lungul anilor singura instituție europeană care a promovat ferm această taxă. În context mai larg, PE a fost motorul elaborării noii structuri de supraveghere a serviciilor financiare.

Sursa: elections2014.eu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21797

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 februarie 2018, 1:14
 

E
Senin
1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:11
Apus: 17:49
Prognoza 19 februarie 2018
Zi
 

ENE
Ploaie cu zăpadă
3°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Noros
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team