Ultima ora
Publicat: joi, 21 februarie 2013

Participarea României la Târgul de Turism de la Munchen, anulată

Ministrul delegat pentru IMM si Turism, Maria Grapini, a anulat participarea României la Târgul de Turism de la Munchen, deşi iniţial firmele de turism au fost anunţate că vor fi prezente la târg. Astfel, în ultimul moment, banii necesari pentru participarea României la târg nu au mai fost alocaţi.

Maria Grapini a comentat faptul că „nu este relevant să cheltuim bani ca cinci firme să se ducă să ocupe un stand, care analizându-le nici nu au în obiectul de activitate profilul târgului”.

„Există un ordin cu 60 de târguri dat de fostul ministru, dar fiecare târg se analizează şi se dă un aviz. La acest târg n-a existat niciun calcul care să justifice participarea. Pentru fiecare târg trebuie să existe o opţiune. Firmele ştiau de cele 60 de târguri şi trebuiau să se înscrie în ianuarie, dar firmele s-au înscris alaltăieri”, a mai declarat Maria Grapini la România TV.

„Eu am dat în scris explicaţia pentru anularea acestui târg şi regret că trebuie să-mi pierd timpul ca să explic un lucru care nu se înţelege de o oarecare doamna Martin care vrea să dicteze în Minister”, a continuat ministrul Turismului.

„Dacă doamna Corina Martin era obişnuită să dicteze în Minister, trebuie să înţeleagă că parteneriatul public-privat se face făcând fiecare parte treaba lui”, a subliniat ministrul Grapini.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a trimis o scrisoare către Ministerul Turismului pentru a exprima nemulţumirea membrilor asociaţiilor de turism cu privire la anularea participării la târg.

„Noua ni s-a comunicat participarea la acest târg şi cinci firme s-au înscris. Membrii care trebuiau să participe la târg şi-au luat bilete de avion, au plătit hoteluri, broşuri şi cataloage în limba germană. Săptămâna trecută am fost anunţaţi că nu mai participăm la acest târg”, a declarat la România TV, Corina Martin.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>