Ultima ora
Publicat: vineri, 29 martie 2013

Patru tehnologii bizare inspirate de natură

Printre cele mai bune proiecte de management al apei, create de studenţi, senumără un sistem de răcire destinat păstrării alimentelor, care a fost inspirat de aripile albinelor, dar şi o tehnologie de colectare a apei, inspirată de o pânză de păianjen, relatează Fastcoexist.com.

Înainte să ajungem noi, oamenii, pe această planetă, natura se descurca destul de bine de una singură, creând un sistem eficient în care totul funcţiona în armonie.Putem învăţa ceva din asta? Bio-mimica este un domeniu de proiectare în curs de dezvoltare, care preia cele mai bune idei din natură şi le adaptează necesităţilor umane.

Institutul 3.8 de Bio-mimică a organizat recent un concurs pentru studenţii universitari, în vederea realizării unor proiecte noi referitoare la managementul apei. Din 68 de proiecte care provin din 18 ţări, juriul a ales patru concepte ca fiind cele mai bune exemple de design inspirat de natură.

Care sunt acestea, aflati pe Financiarul.ro

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>