Ultima ora
Publicat: duminică, 19 februarie 2017

Pe ”cațavencii” ăștia i-ați votat ”cu drag” în 11 decembrie: Gâlceava parlamentarilor

„Sunteţi nişte hoţi” versus „Prestaţia dumneavoastră e jenantă, nu aveţi educaţie şi bun simţ”. Nu e o ceartă între blocuri, ci un dialog dintr-o şedinţă la vârful Parlamentului.

Controversata Ordonanţă 13 a încins spiritele în şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar reprezentanţii USR Nicuşor Dan şi Cristian Ghinea s-au certat cu parlamentarii majorităţii Şerban Nicolae şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Stenograma şedinţei din 1 februarie, publicată recent, arată că şi-au aruncat injurii şi s-au ameninţat chiar cu acţiuni în justiţie pentru calomnie.

Totul a pornit de la protestul pe care aleşii USR l-au organizat în Parlament, în semn de solidaritate cu sutele de mii de oameni din stradă.

Şerban Nicolae: Domnule preşedinte, eu am fost pus într-o situaţie absolut inadmisibilă de către un grup de cetăţeni pe care nu-i cunosc. (…) Am fost apostrofat cu cuvintele: „hoţii” şi „să vă fie ruşine”. Este o grosolănie pe care eu nu o accept nimănui.

Cristian Ghinea: Domnule Nicolae, cetăţenii aceia erau nişte parlamentari, deputaţi şi senatori…

Nicuşor Dan: Vreau doar să se consemneze că îmi însuşesc reproşurile pe care ei vi le aduc dumneavoastră, în întregime. Sunteţi nişte hoţi şi trebuie să vă fie ruşine. (Aplauze.)

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: (…) Dumneavoastră îndrăzniţi să vorbiţi, care aţi primit finanţări ilegale în campania electorală şi îndrăzniţi să aruncaţi calificative la alţii?! Mie mi-ar fi jenă în locul dumneavoastră.

Cristian Ghinea: Să ştiţi că asta este calomnie, domnule Tăriceanu…

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Să ştiţi că veţi fi tratat aşa cum trataţi pe ceilalţi. Din punctul meu de vedere sunteţi o mare decepţie, pentru că am crezut că aveţi măcar buna educaţie şi bunul simţ. Văd că nici acestea nu le aveţi. Cultură politică zero, evident.

Nicuşor Dan: Îmi permiteţi?

Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Nu vă mai permit. Nu vă mai permit, pentru că dacă este să jigniţi aici colegii din Biroul permanent, nu vă mai permit. Eu conduc şedinţa şi am să vă dau cuvântul atunci când cred eu de cuviinţă. Da?

Sursa: Știrile TVR

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>