Ultima ora
Publicat: marți, 07 martie 2017

Pentru Lia Olguța Vasilescu un muncitor necalificat trebuie să fie egalul, pe plan financiar, al unui specialist în IT

Lia Olguța Vasilescu a anunțat o măsură care va distorsiona piața muncii și poate determina o migrare masivă de la privat la stat.

Întrebată cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, ministrul Muncii Olguța Vasilescu nu a explicat, în cadrul emisiunii tv unde a făcut anunțul, de unde va găsi finanțare pentru aceste creșteri salariale, dar ele sunt în măsură să facă extrem de atractive slujbele de la stat pentru care nu ai nevoie de facultate, iar în unele cazuri nici măcar de bacalaureat.Întrebată cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat că „până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”.
RL a realizat o simulare pornind de la acest anunț și pe baza unui document oficial al Guvernului. În luna februarie, Sorin Grindeanu a semnat proiectul “ordonanța de urgență privind unele măsuri în domeniul învăţământului”. Măsura viza “posturile de personal nedidactic din unitățile de învățământ superior/universitar, din învăţământul preuniversitar, din bibliotecile centrale universitare, din unităţile de învăţământ special, din unităţile de învăţământ cu program sportiv suplimentar, din unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar şi din unităţile de învăţământ pentru activităţi extraşcolare“, care „nu beneficiază de majorări salariale similare așa cum a primit personalul didactic și didactic auxiliar din aceste unități”.

Detalii pe site-ul România Liberă

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>