Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Pentru Lia Olguța Vasilescu un muncitor necalificat trebuie să fie egalul, pe plan financiar, al unui specialist în IT

Lia Olguța Vasilescu a anunțat o măsură care va distorsiona piața muncii și poate determina o migrare masivă de la privat la stat.

Întrebată cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, ministrul Muncii Olguța Vasilescu nu a explicat, în cadrul emisiunii tv unde a făcut anunțul, de unde va găsi finanțare pentru aceste creșteri salariale, dar ele sunt în măsură să facă extrem de atractive slujbele de la stat pentru care nu ai nevoie de facultate, iar în unele cazuri nici măcar de bacalaureat.Întrebată cu cât se vor majora veniturile potrivit noii legi a salarizării, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat că „până la pragul de 4.000 lei salariile se dublează, după 4.000 lei este o creştere cu 45% a salariilor, iar după pragul de 7.000 lei sunt creşteri, dar nu foarte mari”.
RL a realizat o simulare pornind de la acest anunț și pe baza unui document oficial al Guvernului. În luna februarie, Sorin Grindeanu a semnat proiectul “ordonanța de urgență privind unele măsuri în domeniul învăţământului”. Măsura viza “posturile de personal nedidactic din unitățile de învățământ superior/universitar, din învăţământul preuniversitar, din bibliotecile centrale universitare, din unităţile de învăţământ special, din unităţile de învăţământ cu program sportiv suplimentar, din unităţile conexe ale învăţământului preuniversitar şi din unităţile de învăţământ pentru activităţi extraşcolare“, care „nu beneficiază de majorări salariale similare așa cum a primit personalul didactic și didactic auxiliar din aceste unități”.

Detalii pe site-ul România Liberă

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76346

Publicat de la data Mar 7 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 aprilie 2018, 9:09
 

VNV
Soare
13°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 66%
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 6:22
Apus: 20:07
Prognoza 22 aprilie 2018
Zi
 

SV
Parţial însorit
27°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

V
Senin
13°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 89.410 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team