Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

PERSOANELE CU DIZABILITATI IES IN STRADA PENTRU DREPTUL LA MUNCA!

FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale va organiza un protest, in data de 22 august 2017, ora 12.00 in fata Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, la care vor participa persoane cu dizabilitati, reprezentanti si sustinatori ai acestora, din intreaga tara.

Protestam in numele a 2000 de persoane cu dizabilitati angajate in Unitati Protejate Autorizate, care se vad in situatia de somaj, urmare a adoptarii OUG 60/2017.

Guvernul Romaniei a ramas surd la toate apelurile noastre de a nu vota prevederile acestei ordonante, fara o perioada tranzitorie si fara masuri de suport pentru angajatorii de persoane cu dizabilitati.

De la 1 septembrie, angajatii cu dizabilitati isi pierd locurile de munca, unitatile protejate autorizate, lipsite de orice facilitate, vor intra in faliment. Institutiile publice si private cu peste 50 de angajati care nu au 4% cu dizabilitati, vor plati o taxa lunara dubla la buget- egala cu salariul minim brut pe economie x numarul de persoane cu dizabilitati neangajate. Bugetul Romaniei in schimb, va fi mai plin cu cca 500 de milioane de euro anual. Detalii aici: http://fonss.ro/se-umple-bugetul-prin-suprataxare-falimentare-si-somajul-persoanelor-cu-dizabilitati/

OUG 60/2017 este o rusine pentru o tara cu cetateni demni, iar pe 22 august 2017, sute de persoane cu dizabilitati locomotorii, nevazatori, surdomuti, infectati cu HIV sau cu dizabilitati mentale, isi vor cere in strada dreptul la munca si la o viata demna. Oamenii acestia nu vor sa fie asistati sociali sau cersetori.

Reprezentantii unitatilor protejate autorizate din Romania sunt jigniti in fiecare iesire publica a Ministrului Muncii si Primului Ministru, a altor oficiali, sunt facuti hoti, desi au functionat conform legii in vigoare. Chiar mai mult, mare parte dintre cei care au unitati protejate au solicitat in repetate randuri ministrului muncii sa modifice legea 448/2006, in sensul cresterii controlului asupra celor care angajeaza persoane cu dizabilitati, astfel incat sa se evite orice suspiciune. OUG 60 insa, in loc sa modifice 448/2006 tinand cont de protejarea locurilor de munca pentru persoane cu dizabilitati, se asigura ca acestia vor ajunge in strada, dependenti de ajutoare sociale, iar „taxa pe handicap” va ajunge la buget, si dubla fata de ce a fost pana acum.

Angajatorii sunt facuti hoti iar angajatii- persoane cu dizabilitati sunt momiti cu indemnizatii marite, sa accepte statutul de asistat social- acesta e masura umilintei oamenilor din Romania de catre guvernanti.

Toti cei care sunt revoltati ca s-a ajuns in situatia asta ni se pot alatura, confirmand participarea la adresa comunicare@fonss.ro . Vrem sa cerem ca in Romania, cetatenii sa fie respectati, sa poata trai demn, din munca lor.

Romania tinde sa devina o tara in care printr-o ordonanta se ajunge la dictatura, se poate distruge viata unor oameni, pot disparea sectoare de activitate, peste noapte. Acum sunt afectele persoanele cu dizabilitati, maine pot fi altii.

Persoanele cu dizabilitati au ales sa nu accepte resemnate, sa-si afirme pozitia. Sunt cu handicap, nu asistat! Sunt nevazator, nu profitor! Sunt surdo-mut, dar muncesc mult! Vreau sa muncesc, eu nu cersesc!- asta e pozitia unor oameni care nu cer decat demnitatea pe care le-o aduce respectarea dreptului la munca.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84401

Publicat de la data Aug 21 2017. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:20 si 21:00 In zona : Județul Constanta: Siliștea, Ghindărești, Nicolae Bălcescu, Grădina, Hârșova, Gârliciu, Mihail Kogălniceanu, Seimeni, Murfatlar, Medgidia, Castelu, Tortoman, Târgușor, Cobadin, Vulturu, Saligny, Ciocârlia, Cernavodă, Cuza Voda, Bărăganu, Cogealac, Crucea, Fântânele, Mircea Vodă, Ciobanu, Topalu, Pantelimon, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 19:10 si 21:00 In zona : Județul Ialomiţa;Județul Călăraşi: Borcea, Dragalina, Dor Mărunt, Fundulea, Lehliu Gară, Perișoru, Ileana, Lupșanu, Sărulești, Ștefan cel Mare, Dragoș Vodă, Lehliu, Tămădău Mare, Belciugatele, Vâlcelele, Nicolae Bălcescu; Se vor semnala : local depuneri de […]
 • Avertizare meteorologica
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 21-03-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor Zonele afectate : conform textelor și hărții Fenomene : conform textelor Mesaj : MESAJ 1   ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 21 martie, ora 14 – 22 martie, ora 15 Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, […]

22 martie 2018, 2:14
 

NNE
Noros
-2°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:15
Apus: 18:30
Prognoza 23 martie 2018
Zi
 

NE
Zăpadă
0°C
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Noros
-4°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 80.201 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team