Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Peste 100.000 de lei au fost strânși de echipa Salvați Copiii, la semi-maratonul București

Maternitatea Bucur din Capitală va avea o masă radiantă cu modul de resuscitare, necesară salvării nou-născuților prematur, grație curajului și entuziasmului alergătorilor din echipa Salvați Copiii, la semi-maratonul București. Multipla campioană olimpică la spadă Ana Maria Brânză, președintele ales al European Board & College of Obstetrics and Gynaecology (EBCOG), Prof. Dr.  Jacky Nizard, de la Universitatea „Pierre et Marie Curie” din Paris, Amalia Năstase, alături de familia ei, Oana Tache au reușit să ducă la îndeplinire obiectivul de a-i ajuta pe medicii de la maternitatea Bucur să îi salveze pe prematuri.

„Am avut o echipă fantastică azi, de aproape 210 alergători care au ales să susțină Salvați Copiii și care au participat la cursele de 3,4 km, de 10 km, ștafetă sau semi-maraton. Suma strânsă de către alergători prin platforma Galantom dar și cu sprijinul sponsorilor REWE România prin lanțul de magazine Penny Market, Interbrands Marketing & Distribution, Reckitt Benckiser, Renovatio și Dorna a fost de 101.200 lei. Le mulțumim tuturor pentru participare și îi așteptăm la fel de antrenați la următoarea cursă, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii.

Numai în 2016, dintre cei 1.900 de copii care s-au născut la Maternitatea Bucur, 600 au fost prematuri. Multe dintre nașterile vulnerabile sunt preluate de maternitatea bucureșteană de la spitalele din regiune, care nu pot asigura intervenție medicală adecvată și imediată unei nașteri premature.

 

Medicul  Jacky Nizard, în vârstă de 47 de ani și tată a doi copii,  a venit special la București, pentru a paticipa la cursa de 21 kilometri dar și pentru a atrage atenția asupra importanței pe care o are dotarea maternității în salvarea copiilor născuți prematur și a declarat: ”Sunt bucuros că am reușit! Am avut o echipă minunată, iar la capătul acestui maraton ne așteaptă copiii născuți prematur, pe care medicii de la Maternitatea Bucur îi vor salva și îngriji cât mai bine, până când vor prinde singuri puteri. A fost o zi minunată!”.

În ultimul an, Jacky Nizard, medic la Spitalul PitiéSalpêtrière, unul din cele mai importante centre din Europa unde sunt supravegheate sarcinile complicate cu patologie maternă, a susținut în România patru workshop-uri organizate de Salvați Copiii, la care au participat peste 250 de medici obstetricieni și neonatologi de la 15 maternități din întreaga țară.

Multipla campioană olimpică la spadă Ana Maria Brânză a fost unul dintre membrii de bază ai echipei: ”Am alergat azi cu multă bucurie și chiar recunoștință. Sunt extrem de fericită că am devenit parte din acest proiect atât de necesar, de reducere a mortalității infantile, prin dotarea maternităților cu aparatură medicală”, a spus aceasta.

 

Oana Tache a alergat, și ea, pentru cauza copiilor născuți prematur: ”Am alergat pentru Salvaţi Copiii, poate de aceea niciun pas nu a părut dificil. Dincolo de linia de finish, la capătul acestei curse, copiii născuţi prematur au căpătat o şansă în plus în lupta cu viaţa. Sunt fericită că m-am implicat din nou şi că am făcut alături de Salvaţi Copiii noi pasi pentru salvarea celor care au nevoie de noi, micuţii de azi- eroii de mâine.

Amalia Năstase, Ambasador Salvați Copiii România, a alergat alături de familia ei: ”Copiii mei au învățat că implicarea noastră, a tuturor, este esențială. Sunt copii mult mai mici decât ei și mult mai fragili, dar care vor deveni puternici, cu ajutor. De aceea am alergat astăzi și mă bucur că am reușit. Nou-născuții prematur au, de astăzi,o echipă și mai mare alături de ei”.

Cauza principală a mortalității infantile, a cărei incidență menține România pe primul loc în Uniunea Europeană, o reprezintă prematuritatea și, legat de aceasta, o serie de complicații în evoluția nou-născuților. ”Un copil născut înainte de termen, a cărui greutate este mică, uneori și sub 1.000 de grame, reprezintă o urgență medicală. Intervenția trebuie să fie rapidă, iar pentru asta, aparatura medicală este absolut necesară. Suntem recunoscători pentru sprijinul primit,”,  a spus doctorul Licuța Novaseliv, șeful secției de neonatologie de la Maternitatea Bucur.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=80644

Publicat de la data mai 16 2017. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 iunie 2018, 6:10
 

N
Soare
19°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:31
Apus: 21:04
Prognoza 23 iunie 2018
Zi
 

ENE
Înnourat
21°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

E
Predominant senin
12°C
Vânt: 0 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 19:35 si 20:30 In zona : Județul Constanta: Hârșova, Ciobanu; Se vor semnala : descărcări electrice, averse din care se vor cumula peste 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 19:20 si 20:20 In zona : Județul Maramureş: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Maramureş: Borșa, Vișeu de Sus, Poienile de Sub Munte, Vișeu de Jos, Ruscova, Repedea, Bogdan Vodă, Leordina; Se vor semnala : frecvente […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 19 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 19:20 si 20:30 In zona : Județul Suceava: Câmpulung Moldovenesc, Vicovu de Sus, Straja, Moldovița, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Brodina, Putna, Bilca, Frumosu, Pojorâta, Sadova, Izvoarele Sucevei, Ulma, Moldova-Sulița, Cârlibaba, Breaza; Se vor semnala : averse care vor depăși […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂInterval de valabilitate: 22 iunie, ora 16 – 23 iunie, ora 10Fenomene vizate: perioade […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-06-2018 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : Interval de valabilitate: 22 iunie, orele 06 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate Mesaj :      ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ   COD GALBENInterval de valabilitate: 22 […]

Loto

Horoscop

 • 107.620 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team