Ultima ora
Publicat: miercuri, 25 decembrie 2013

Peste 270.000 de tineri până în 25 de ani nu au un loc de muncă

Găsirea unui loc de muncă a devenit o provocare pentru tinerii din România care termină studiile cu pretențiile obținerii unei poziții care să justifice calificarea pe care o au. Tot mai mulţi tineri nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă. Anul acesta, peste 270.000 de persoane până în 25 de ani nu au un loc de muncă. Mai grav este că mulţi dintre aceştia au terminat o facultate.

Tinerii se așteaptă ca în marile orașe din țară să le fie mai ușor să își găsească un loc de muncă, însă lucrurile nu stau așa. Potrivit datelor centralizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în Iaşi sunt aproape 22.000 de noi şomeri intraţi în sistem. Şi mai mulţi sunt însă în Bucureşti, Dolj, Suceava, Prahova şi Hunedoara. De la începutul anului au intrat în somaj, la nivel naţional, peste 620.000 de persoane.

Aproape 87.000 sunt absolvenţi care au solicitat acest statut în lunile iunie, iulie, august şi septembrie. Peste 67.500 au finalizat o formă de învăţământ liceal şi aproximativ 16.000 au absolvit o facultate.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>