Ultima ora
Publicat: luni, 20 martie 2017

Peste 500 de participanți la Forumul Investitorilor Individuali organizat de BVB

Unul dintre evenimentele de referință dedicat investitorilor de retail, Forumul Investitorilor Individuali, organizat de Bursa de Valori București (BVB), a atras peste 500 de persoane la cea de-a șasea ediție. Pe parcursul întregii zile de sâmbătă, 18 martie, participanții interesați de investiții și administrarea finanțelor personale au avut parte de prezentări privind situația pieței de capital, sesiuni interactive privind finanțele comportamentale și seminarii dedicate investitorilor începători sau avansați.

„Prezența masivă reflectă rezultatele efortului constant al BVB acordat creșterii activității investitorilor individuali. Românii sunt din ce în ce mai interesați de administrarea averii personale și de investițiile la bursă. Ne bucură totodată faptul că BVB reușește să stabilească noi repere în educația financiară a românilor,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

„Succesul de acum nu este o întâmplare și nu a apărut peste noapte,” spune Lucian Anghel, președintele BVB. „Succesul a fost susținut de numeroase proiecte de educație financiară derulate în ultimii ani. Proiecte precum Condus de randament, Leii BVB și Forumul Investitorilor sunt doar câteva dintre acțiunile pe care noi le-am întreprins exclusiv pentru investitorii persoane fizice și acest lucru se vede în creșterea numărului și a interesului acestora față de piața de capital,” a mai spus președintele BVB.

Prima parte a evenimentului a inclus dezbateri și prezentări prin care publicul a fost invitat să-și identifice nevoile și obiectivele de investiții și să cunoască mai multe detalii despre opțiunile investiționale disponibile în prezent. Speaker-ii au discutat despre randamente, instrumentele financiare vedetă în 2017, strategii investiționale și finanțe comportamentale, evaluarea performanței de investitor și modalitățile de valorificare a acțiunilor moștenite din Marea Privatizare. Au fost prezentate poveștile de succes al companiilor listate, precum Bursa de Valori București, MedLife și SIF Moldova, dar și strategiile câștigătoare ale concurenților din competiția Condus de randament, acolo unde primii 50 de concurenți au obținut randamente de două cifre.

Partea a doua a evenimentului a fost structurată în două sesiuni diferite: pentru începători și pentru avansați. Investitorii experimentați au discutat despre administrarea activă și pasivă sau despre rolul warrant-urilor în strategiile de investiții. Investitorii la început de drum au participat la un seminar în care li s-a explicat cum funcționează piața de capital și au discutat cu specialiști din domeniu despre cum să devii investitor la bursă.

Participanții la Forum au avut ocazia să se înscrie într-un concurs, prin care cei care vor cumpăra de minimum 1.000 de lei acțiuni la BVB până la finalul lunii martie vor participa la o tragere la sorți în care câștigătorul va fi premiat de Happy Tour cu un city break în România.

 

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>