Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Peste 900.000 de lei în două luni, pentru capturarea şi sterilizarea maidanezilor

Capturarea câinilor fără stăpân din Capitală a costat, în septembrie şi octombrie, 508.000 de lei, iar sterilizarea acestora, 400.000 de lei, pentru aceeaşi perioadă, a anunţat Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor.

„Pentru primele două luni, respectiv septembrie şi octombrie, pentru care am primit facturile şi borderourile, au fost plătiţi 508.000 de lei pentru serviciile de capturare şi transport şi alţi 400.000 de lei pentru sterilizare”, a spus coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu.

În septembrie şi octombrie au fost adunaţi de pe străzi 3.052 de câini, iar în noiembrie au fost capturaţi aproximativ 1.100 de câini, conform datelor ASPA.

Potrivit reprezentantului ASPA, din septembrie, au fost eutanasiaţi 149 de câini, fiind vorba numai despre animale bolnave.

Delegaţie a Parlamentului European la Bucureşti, în problema câinilor fără stăpân

O delegaţie a Parlamentului European va veni în România, miercuri, 04 decembrie, pentru a întâlni oficialităţi române pentru discutii cu privire la problema câinilor fără stăpân şi modul de abordare.

Delegatia se va intalni cu presedintele ANSVSA, cu primarul general al Bucurestiului si cu reprezentanti ai Guvernului.

La Guvern delegatia va inmana Scrisoarea semnata de Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, de fostul Presedinte al Parlamentului European, Jerzy Buzek si europarlamentari.

Europarlamentarii vor face Declaratii de presa, la Primaria Municipiului Bucuresti, Miercuri, 4 decembrie, ora 13:30.

Delegatia este formata din europarlamentarul Janusz Wojciechowski MEP – Presedinte de onoare al Intergrupului pentru bunastarea animalelor din cadrul PE, europarlamentarul Andrea Zanoni MEP, Vice-Presedinte al Intergrupului, Magdalena Majerczyk, consultat ECR, dr. David Prichard, expert in managementul populatiei canine, Karolina Tomaszewska si Andreas Erler din cadrul PE si Claudia Buthenhoff-Duffy, jurnalist german si co-autor al studiului international “Making The Link”.

 

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>