Ultima ora
Publicat: marți, 26 martie 2013

Pivniceru, Dorneanu, alături de Morar, la CCR

Senatorii au validat-o marţi pe judecătoarea Mona Pivniceru pentru funcţia de membru al Curţii Constituţionale a României.

Mona Pivniceru a primit 99 de voturi pentru şi 33 contra. Pivniceru a fost susţinută de către USL.

Gheorghe Iancu, propus de PDL – 16 voturi pentru şi 116 contra, iar Florina Ruxandra Jipa, propusă de PP-DD – 17 voturi pentru şi 115 contra.

Cu 279 voturi „pentru” şi 59 „împotrivă”, plenul Camerei Deputaţilor l-a validat marţi pe Valer Dorneanu pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională.

Votul a fost secret pe buletine.

Valer Dorneanu, propus de PSD, a fost avizat anterior de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, avându-l contracandidat pe Nicolae Vlad Popa, propus de PDL.

Valer Dorneanu şi Nicolae Vlad Popa au vorbit în plenul Camerei Deputaţilor.

Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu se alătură astfel lui Daniel Morar,  propus de Administraţia Prezidenţială.

Cei trei îî vor înlocui pe Ion Predescu, Aspazia Cojocaru şi Acsinte Gaşpar.

Mandatele acestor vor fi de nouă ani.

Ministrul Justiției Mona Pivniceru, validată marți de Senat ca viitor judecător la Curtea Constituțională, urmează să demisioneze miercuri din funcție, informează Biroul de Presă al Guvernului.

„Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, interimatul ar urma să fie preluat de premierul Victor Ponta, care are deja o înțelegere în acest sens cu Traian Băsescu.

„În cursul zilei de astăzi, Primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu Preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca Primul-ministru să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justiţiei”, se precizează în comunicat.

Victor Ponta a mai îndeplinit interimatul funcției de ministru al Justiției și în primul său mandat de premier.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>