Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Plan de acțiuni pentru reducerea birocrației

Planul de acțiuni pentru 2017 privind reducerea sarcinilor administrative impuse mediului de afaceri, document subscris obiectivelor de debirocratizare, a fost aprobat astăzi de Guvern, printr-un Memorandum, la propunerea Secretariatului General al Guvernului și al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Planul de acțiuni cuprinde șase etape, cu următoarele termene de realizare:

 • Nominalizarea și actualizarea echipelor la nivel tehnic și de coordonatori, responsabile cu realizarea și/sau comunicarea acțiunilor de simplificare realizate de ministere. Astfel, fiecare minister își va constitui o echipă multidisciplinară, formată din experți la nivel tehnic și juridic, responsabilă cu monitorizarea  simplificărilor administrative. Termenul pentru realizarea acestei acțiuni este 7 aprilie.
 • Convocarea, la sediul Guvernului, a noilor echipe de coordonatori ai procesului de simplificare (la nivel de secretar de stat/secretar general în ministere). Termenul pentru realizarea acestei acțiuni este 11 aprilie.
 • Centralizarea raportărilor cu privire la simplificarea sarcinilor administrative realizate de către ministere. Termen de realizare – trimestrial.
 • Coordonarea, împreună cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a implementării măsurilor propuse de mediul de afaceri. Vor fi organizate întâlniri cu reprezentanții forurilor de consultare pentru colectarea și analiza recomandărilor și propunerilor mediului de afaceri și vor fi armonizate propunerile de simplificare transmise de ministere. Termen de realizare – permanent, cu întâlniri lunare cu reprezentanții Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
 • Derularea proiectelor finanțate din fonduri europene (Axa I a POCA, precum și prin POC și POAT). Definitivarea ideilor de proiecte și a documentațiilor proiectelor care vizează debirocratizarea și e-guvernarea și implementarea lor. Activitate continuă.
 • Actualizarea inițiativelor de simplificare și a bazei comune de date rezultate în urma implementării proiectelor de măsurare a costurilor administrative. Activitate continuă.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=77721

Publicat de la data mart. 30 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 iunie 2018, 1:00
 

NNE
Senin
24°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 46%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:31
Apus: 21:03
Prognoza 21 iunie 2018
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
31°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Nori intermitenti
19°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-06-2018 Ora : 20 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 20:00 si 21:00 In zona : Județul Hunedoara: Râu de Mori, Sântămăria-Orlea, Sălașu de Sus, Densuș, Totești, Răchitova, Sarmizegetusa, Lunca Cernii de Jos, General Berthelot, Toplița, Bunila;Județul Hunedoara: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Caraş-Severin: : […]

Loto

Horoscop

 • 106.899 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team