Ultima ora
Publicat: miercuri, 08 martie 2017

Plănuiește-ți Vacanța Perfectă!

Cum poți începe o primavară perfectă? Plănuind o vacanță, evident.
Chiar dacă vrei să călătorești pentru a-ți vizita familia sau ai parte doar de o evadare de weekend prin țările vecine, trebuie să ții cont de doar câteva lucruri pentru a avea cea mai bună excursie. Iar asta constă în buna informare, ceva bănuți și alegeri întelepte. Călătoriile pot fi costisitoare atunci când ne gândim la zbor, cazare și mâncare, să nu mai vorbim de alte cheltuieli mici, suveniruri și preturile taxiurilor. Cel mai bun mod de a petrece vacanță este să nu iti faci griji pentru fiecare bănut pe care-l dai.
Este timpul să-ți planifici vacanța acum!

Vacanța este o perioadă de relaxare, de eliberare de stres și știm bine că există reglementări europene și naționale care te protejează în astfel de cazuri.

Oferta și contractul

  • Ai dreptul la informare – Agențiile de turism trebuie să includă în oferta lor un set strict stabilit de informații precontractuale care includ, printre altele: itinerariul, mijloacele de transport, tipul unităților de cazare și categoriile de clasificare ale acestora, servicii de masă oferite, preț și altele.
  • Ai dreptul să închei un contract – Agențiile de turism trebuie să-ți ofere un contract care va include anumite informații obligatorii.
  • Ai dreptul să ți se ofere un set de informații obligatorii înainte de a pleca în călătorie.

Rezilierea

Prețul

  • Ai dreptul ca prețul să rămână neschimbat de la momentul semnării contractului, cu o singură excepție: dacă modificarea este prevăzută în contract și are loc ca urmare a schimbării costurilor de carburant, taxelor de aeroport, port sau de turist ori a variațiilor de curs valutar.
  • Ai dreptul ca prețul să nu fie modificat în cele 20 de zile care preced data plecării.

Probleme în vacanță

Vrei mai multe informații? Accesează secțiunea de întrebări și răspunsuri privind Pachetele de servicii turistice din cadrul Întreabă expertul sau ia legătura cu un consultant.

Vrei să iei cu tine informațiile? Descarcă Infograficul Probleme în vacanță, Fișa de informare Pachetele de servicii turistice sau instalează-ți pe telefonul mobil aplicația ECC-Net Travel App.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>