Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Planul de actiuni al ANCOM pentru anul 2018 in consultare publica

Publicat: luni, 18 decembrie 2017

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a publicat  spre consultare publica propunerile pentru planul sau de actiuni pentru anul 2018. „Principalele repere ale anului viitor vor fi implementarea legii infrastructurii si pregatirea terenului pentru acordarea spectrului necesar dezvoltarii 5G. Ne vom concentra si pe partea de informare si educare a utilizatorilor, pentru ca evolutia pietei de comunicatii si servicii postale din Romania aduce cu ea beneficii, dar si provocari pentru cei care folosesc aceste servicii” – a declarat Sorin GRINDEANU, presedintele ANCOM. 

Legea regimului infrastructurii nr. 159/2016

Printre cele mai importante proiecte ale anului 2018 se numara actiunile vizand aplicarea efectiva a prevederilor legii infrastructurii – Legea 159/2016, cu scopul de a reduce costurile cu dezvoltarea retelelor de banda larga in Romania. Pe parcursul anului vor fi luate masurile necesare pentru realizarea inventarului national al retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura fizica asociate acestora, vor fi stabilite tarifele pentru exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publica si va demara colaborarea cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru elaborarea normativelor tehnice privind proiectarea si realizarea infrastructurilor fizice si a retelelor de comunicatii electronice.

Administrarea si gestionarea spectrului de frecvente

In 2018, ANCOM va elabora si adopta strategia nationala privind acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio in benzile de frecvente de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz si 26 GHz pentru sisteme de comunicatii mobile de banda larga, inclusiv pentru implementarea sistemelor de generatie viitoare (5G).

Totodata, Autoritatea va elabora si adopta planul de masuri si calendarul national privind alocarea spectrului radio in banda de frecvente 470-790 MHz si va organiza o consultare publica in vederea organizarii licitatiilor pentru alocarea spectrului din banda VHF (174-230 MHz) si UHF (470-694 MHz) pentru servicii digitale de radiodifuziune terestra (T-DAB si DVB-T2).

Reglementari privind serviciile de comunicatii electronice

Pentru a creste competitivitatea accesului la retelele de comunicatii, in 2018 ANCOM va revizui pietele relevante corespunzatoare serviciilor de linii inchiriate-segmente terminale si de tranzit comutat al apelurilor in retelele publice de telefonie, va elabora decizia privind impunerea cerintelor tehnice armonizate la nivel national, asociate interconectarii IP, in conformitate cu rezultatele  revizuirii analizelor de piata si va lua masurile necesare pentru implementarea proiectului de dezvoltare a solutiilor de masurare a calitatii serviciului de acces la internet pe suportul Netograf.ro.

Monitorizarea si controlul spectrului radio

In afara de campaniile de monitorizare si control pentru determinarea gradului de acoperire cu semnal si supravegherea utilizarii eficiente a spectrului de frecvente desfasurate anual, ANCOM are in planul sau de actiuni si derularea unei campanii de control pentru verificarea modului in care furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului includ in contractele incheiate cu consumatorii anumite informatii.

Pentru a creste gradul de informare a utilizatorilor cu privire la echipamentele neconforme care afecteaza utilizarea in conditiile din licente a spectrului de frecvente radio, ANCOM va derula si o campanie de informare menita sa descurajeze utilizarea de echipamente radio fara marcaj CE.

Reglementari privind serviciile postale

In ceea ce priveste piata serviciilor postale, Autoritatea are in plan mai multe proiecte care vizeaza desemnarea unuia sau mai multor furnizori de serviciu universal si verificarea cererii de compensare a costului net aferent anului 2017.

Procesul de consultare publica

Planul de actiuni al ANCOM propus pentru anul 2018 poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 12.01.2018, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr.2, sector 3, Bucuresti), direct la registratura sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88746

Publicat de la data dec. 18 2017. Categorii IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 septembrie 2018, 19:03
 

NE
Parţial însorit
17°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 27%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:06
Apus: 19:08
Prognoza 26 septembrie 2018
Zi
 

NNE
Parţial însorit
17°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 4
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
3°C
Vânt: 0 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 4
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 10 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 10:00 si 16:00 In zona : Județul Suceava: zona joasă;Județul Vaslui;Județul Bacău: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Iaşi; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală viteze de 55...65 km/h.
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 9 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 septembrie, ora 09.30 – 27 septembrie, ora 09.00 Zonele afectate : conform textului Fenomene : temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie Mesaj : ACTUALIZARE INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: temperaturi scăzute, intensificări ale vântului, brumă timpurie; Interval de valabilitate: 25 […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 25-09-2018 Ora : 9 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 09:00 si 15:00 In zona : Județul Prahova: zona de munte;Județul Argeş: zona de munte;Județul Dâmboviţa: zona de munte;Județul Buzău: zona de munte; Se vor semnala : intensificări ale vântului, mai ales la altitudini de peste 1800 m, cu […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 23-09-2018 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08 Zonele afectate : conform textului Fenomene : intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată; Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 23 – […]

Loto

Horoscop

 • 132.509 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team