Ultima ora
Publicat: marți, 18 februarie 2014

PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştrii și cere anularea USD

Liberalii s-au reunit, marţi, de la ora 17:00, într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional, după ce nominalizarea lui Klaus Iohannis ca vicepremier şi ministru de Interne nu şi-a găsit încă o rezolvare finală în Uniunea Social Liberală. În sala de şedinţe a fost bruiat semnalul reţelelor de telefonie mobilă.

Declaraţii Crin Antonescu:

– A fost adoptată varianta următoare: PNL îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştrii care-i revin în cadrul cabinetului.

-PNL cere reducerea numărului de ministere, în conformitate cu programul de guvernare. Putem avea un guvern mai suplu. Deocamdată mergem pe structura existenţă.

-Sunt câteva chestiuni concrete, de principiu, de natură legislativă: respingerea cât mai urgentă a proiectului de lege privind amnistierea şi graţierea. Adoptarea urgentă a măsurilor referitoare la impozitarea profitului reinvestiti şi reducerea CAS la angajator.

-PNL cere anularea imediată a USD, pentru că aceasta contravin protocolului USL

-Am întrebat explicit pe toată lumea dacăî s-a cerut demisia mea. În consecinţa acestui lucru am solicitat propunerea de excludere a domnului senator Ilieşiu pentru a da un semnal foarte clar că PNL nu este o sală de aşteptare unde poposesc nişte senatori şi deputaţi. A fost votată şi ea va fi înaintată Delegaţiei Permanente.

-Am convenit ca acesta să fie ultimul BPN extraordinar până la alegerile europarlamentare.

-Mesajul acestei reuniuni a BPN este că PNL are o viziune, are o unitate.

-Cred că ce s-a adoptat aici este foarte rezonabil şi pentru colegii noştri.

-Criza e minoră, a durat destul, aşa să ne ajute Dumnezeu.

-Rămân cele trei puncte care cer partenerilor noştri să rămână sau nu în USL.

-Întrebat dacă PSD nu va da curs cererii, Antonescu a răspuns: Tragem concluzia că nu se mai respectă protocolul USL

-Nu cred că domnul Ponta are interesul să transforme o criză într-o chestiune de durată.

-De ce să ieşim din USL? Noi tocmai am făcut aceste propuneri.

-Eu văd deblocarea situaţiei printr-un act responsabil al unui prim ministru responsabil care respectă cererile partenerilor săi de guvernare şi le dă curs.

*****

Pe de altă parte, senatorul PNL de Sibiu, Sorin Ilieşiu a fost propus pentru excludere. Decizia a fost luată în urma poziţiilor exprimate recent de senator prin care acesta  cere schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

De asemenea, Ilieşiu susţine, într-o nouă scrisoare deschisă adresată membrilor PNL, că un nou argument pentru înlocuirea lui Crin Antonescu din fruntea partidului ar fi faptul că acesta va face o alianţă politică cu preşedintele Traian Băsescu.

******

“Nu s-a pus niciodată la îndoială încrederea partidului în preşedintele Antonescu. Astea sunt voci pe care dumneavoastră, presa, încercaţi să le faceţi mai multe, mai mari şi mai grozave decât sunt. O voce izolată într-un partid înseamnă nimic. E foarte bine că există, că există libertate de exprimare, acesta e lucrul cel mai important, până la urmă”, a declarat vicepreședintele PNL Eugen Nicolăescu la finalul reuniuni BPN al partidului.

******

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>