Ultima ora
Publicat: miercuri, 18 decembrie 2013

PNL va face o nouă propunere pentru TVR

Președintele PNL Crin Antonescu a dat detalii miercuri seară cu privire la întâlnirile pe care le-a avut în cursul zilei cu Victor Ponta și Dan Voiculescu. În privința discuției cu primul ministru, Antonescu a arătat că subiectul principal al întâlnirii l-a reprezentat situația de la Televiziunea Română, generată de ceea ce șeful PNL a numit „fuga” din Parlament a PSD de marți. „Nici premierul n-a putut s-o explice, spunând că n-a generat-o domnia sa, că a pierdut controlul ca să spun așa. I-am spus că sper că e o situație temporară pentru că e reconfortant să știi că partenerul tău are controlul asupra propriului partid. Și l-am îmbărbătat în sensul acesta”, a comentat ironic Antonescu. „Dacă persoana dlui Rareș Bogdan nu era agreată de unii pe motiv că i-a făcut, pardon, „porci”, trebuiau să spună”, a mai spus liderul PNL, adăugând că PNL va face o altă propunere pentru TVR. Totodată, Antonescu a precizat că i-a transmis lui Ponta că nu-l poate împiedica să emită o ordonanță de urgență care să dea dreptul Birourilor Parlamentului să numească o conducere interimară la TVR. „Doar că miniștrii liberali nu vor fi de acord și nu o vor semna”, a punctat șeful liberal. Întrebat dacă este de părere totuși că noul șef al TVR va fi numit de plen vineri, Antonescu a răspuns: „Eu cred că pesediștii dacă vor pot”. Despre întâlnirea cu Dan Voiculescu, Antonescu n-a dat foartte multe detalii, precizând că subiectul a fost legat de situația USL. „Punctul meu de vedere îl cunoștea și din declarațiile publice”, a precizat Antonescu. „Pur și simplu a vrut să știe dacă lucrurile sunt atât de serioase în USL și i-am confirmat că da, sunt atât serioase”, a mai declarat liderul liberal. Întrebat dacă a renunțat la ideea desemnării unui purtător de cuvânt al USL, Antonescu a spus că nu și că este în continuare adeptul acestei idei. „Trebuie să fie o persoană care să nu fie mută și să fie prietenă cu dvs”, a mai spus Antonescu.

SOLUȚIE DE MIJLOC în privința conducerii TVR

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, în debutul ședinței de Guvern, soluția care va fi aplicată pentru a debloca situația de la TVR. În urma întrevederii cu liderul PNL Crin Antonescu, Ponta a acceptat să cheme parlamentarii vineri pentru ca aceștia să reia votul din plen asupra noului președinte-director general al TVR, dar a precizat că va emite și o ordonanță de urgență care să dea posibilitatea Birourilor Permanente reunite să numească o conducere interimară la TVR, dacă vineri nu va fi nici de această dată cvorum. „Vreau să lămuresc poziția Guvernului față de situația creată la Televiziunea publică. După cum știți, nu există o conducere (…) Printr-o ordonanță de urgență vom asigura cadrul legal pentru situația pe care nu mi-o doresc. Dar vineri Parlamentul va fi convocat. Și grupul PSD va fi convocat, și grupul PNL, sper să fie toți”, a spus Ponta. El a precizat că ordonanța de urgență va preciza că un președinte director general al TVR va putea fi numit de Birourile reunite pentru o perioadă de maxim 60 de zile. „Am înțeles poziția PNL și o respect și îmi doresc cel mai mult ca vineri plenurile reunite să numească o conducere”, a mai declarat Ponta.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>