Ultima ora
Publicat: marți, 02 mai 2017

Poliția Rutieră: Bilanț 1 mai – peste 600 de infracțiuni și au aplicat peste 8.600 de amenzi

Polițiștii de ordine publică, de la rutieră, de investigații criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, din cadrul formațiunilor de arme, explozivi și substanțe periculoase și luptători de intervenție rapidă au efectuat de 1 mai peste 400 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 616 infracțiuni și au fost aplicate 8.652 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 3.000.000 de lei, informează IGPR.

Din totalul amenzilor contravenționale, 973 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. 7.415 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (32 pentru consum de alcool la volan și 3.853 pentru conducere cu viteză excesivă).

Totodată, au fost retrase 123 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 471 de permise de conducere, dintre care 43 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 245 pentru viteză excesivă și 183 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au intervenit la 2.813 de solicitări au venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

În urma activităților de investigații desfășurate ieri, au fost surprinse în flagrant delict 138 de persoane, au fost depistate 11 persoane urmărite în temeiul legii și alte 21 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Aproape 10.000 de polițiști au fost de serviciu, suplimentar față de efectivul curent, de 1 Mai, pentru ca Ziua Internațională a Muncii să fie petrecută în liniște și siguranță.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>