Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Politica într-o cârjă

Nu mai am simpatii. Politice. N-ar fi tragedie. Ciudat e că politica nu se mai suportă pe sine. Ea se arată sătulă de ea, iar autodevorarea e în avânt.

De ceva vreme, populația preponderent activă, mai puțin cea pensionară, dar sunt destui septuagenari pe șoseaua revoltei, iese în stradă strigându-și apăsat nemulțumirea față de PSD. Același PSD care a fost votat de curând cu un scor care a umilit restul țațelor politice cu nume bombastic, inclusiv istoricul PNL. Ce e ciudat e că PSD pare și el nemulțumit de PSD. Fostul președinte Ponta îl acuză pe noul președinte, iar noul președinte, pe numele lui Dragnea, devenit Dumnezeu pe pământ, râde pe sub mustață de toți ceilalți. De toți ceilalți ai lui, pentru că de restul politic s-a prăpădit de râs, cu îndreptățire, de mai multă vreme, mai ales când adverarii politici au fost umiliți la scor în campanie.
Ce cred eu? Nu cred nimic. Văd doar că țara se mișcă epileptic între speranțe și promisiuni, văduvă de viitor, sau cu un viitor surpat și relativ.
Ce cred despre succesul mișcărilor de stradă? Că dansează și ele pe muchia de cuțit a jalei. Seara în care premierul, nu cel adevărat, din umbră, ci cel din față, fals, chefuia la 500 de metri de mitingul uriaș din fața biroului său, într-o cârciumă din Herăstrău, rămâne simtomatică. Voi mitingiți, eu îmi văd de șprit. Mai era unul așa, ajuns azi lector universitar de înțelepciune, pe nume Băsescu.
Jos PSD! – strigă strada. Sunt puțini, zice Dragnea, care are și informația că, inclusiv în seara în care și-au deșertat bojocii în fața geamurilor înțepenite ale Palatului Victoria, 220 000 de oameni – cifră acreditată -, erau toți plătiți de unul Soros.

Jos PSD, strigă – abia asta este de luat în seamă – unii fruntași ai PSD. Ce cred eu? Cred că și ăia din interiorul partidului, în frunte cu Ponta, și ăia de afară, câte  mii vor mai fi, strigă aiurea, strigă de pomană. Nu au ce pune în loc. Deocamdată au de dat jos, dar n-au ce sui pe soclu. Ele, statuile, mai au nevoie de timp spre a se pune de acord asupra poziției pe piedestal, iar hoții, de la putere și din opoziție, nu s-au reorganizat.

Lucian AVRAMESCU

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=76611

Publicat de la data Mar 12 2017. Categorii COLȚUL OPINIILOR, Editorial, LUCIAN AVRAMESCU.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-03-2018 Ora : 15 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 20 martie, ora 15 – 22 martie, ora 10 Zonele afectate : conform textului Fenomene : vreme deosebit de rece, precipitații în general moderate cantitativ, polei Mesaj :   INFORMARE METEOROLOGICĂ       În intervalul menționat vremea se va menține deosebit […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      INFORMARE METEOROLOGICĂ    Temporar […]

20 martie 2018, 23:41
 

V
Senin
-1°C
4 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:19
Apus: 18:27
Prognoza 21 martie 2018
Zi
 

NE
Rafale
1°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-2°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 79.608 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team