Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ponta : Acciza intră în vigoare la 1 aprilie. Amânarea, 400 de milioane de lei lipsă

Publicat: luni, 03 februarie 2014

“Acciza trebuie să intre în vigoare de la 1 aprilie”, a declarat premierul Victor Ponta, înainte de întâlnirea cu reprezentanţii FMI, CE şi BM.

“Astăzi avem întâlnire cu cei de la FMI, CE şi BM. Acciza intră în vigoare la 1 aprilie. Important este să discutăm astăzi, să decidem şi alte măsuri economice de păstrare a acestui trend ascendent de creştere economică”, a spus Ponta.

Întrebat dacă a discutat cu Traian Băsescu despre amânarea accizei, Ponta a răspuns: “De ce să discut cu preşedintele şi în ce calitate să discut cu preşedintele? Domnia sa nu are nicio treabă cu conducerea economică a ţării”. “Bugetul este în funcţiune, acciza este aprobată deja, doar că intră în vigoare la 1 aprilie”, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă va scrie negru pe alb în acordul cu FMI faptul că introducerera acestei accize se va face de la 1 aprilie, Ponta a replicat: “Asta e o copilărie a preşedintelui, care se joacă, aşa, ca un copil târziu, în sensul în care bugetul e în funcţiune”.

Anterior…

O eventuală amânare a aplicării accizei la motorină cu trei luni ar însemna încă 400 de milioane de lei lipsă la încasări, potrivit premierului Victor Ponta.

Din acest motiv, premierul a afirmat că la benzină în mod sigur nu se va amâna aplicarea accizei.

„Azi avem întâlnire cu cei de la CE, FMI şi BM şi e una din variante. Altfel, însă, după cum ştiţi, acciza intră în vigoare la 1 aprilie. Anunţăm deciziile după discuţia de azi”, a declarat luni Ponta, solicitat să detalieze declaraţia sa referitoare la o posibilă amânare a aplicării accizei cu încă trei luni şi întrebat dacă luni se va discuta varianta finală cu FMI.

Întrebat dacă o eventuală amânare a accizei ar fi posibilă doar pentru motorină sau şi pentru benzină, Ponta a precizat: „Nu, la benzină în mod sigur suntem pe locul 28 din 28 de ţări ale UE, deci acolo nu există un impact puternic care ar dezavantaja sau ar marca competitivitatea economiei româneşti. Şi la motorină suntem de asemenea în partea de jos a topului”.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23162

Publicat de la data feb. 3 2014. Categorii Economic.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

13 decembrie 2018, 23:32
 

N
Ceaţă
-3°C
0 km/h
Perceput de temperatură: -2°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:43
Apus: 16:36
Prognoza 14 decembrie 2018
Zi
 

NE
Noros
3°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-1°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:45 si 20:00 In zona : Județul Arad: Nădlac, Secusigiu, Semlac, Șeitin, Peregu Mare;Județul Bihor: Oradea, Salonta, Săcueni, Valea lui Mihai, Sânmartin, Tileagd, Tinca, Diosig, Oșorhei, Brusturi, Nojorid, Ceica, Șimian, Sălard, Holod, Biharia, Sântandrei, Chișlaz, Ineu, Sârbi, Hidișelu de […]
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 17:45 si 22:00 In zona : Județul Argeş: Costești, Buzoești, Leordeni, Ungheni, Suseni, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Negrași, Mozăceni, Oarja, Teiu;Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Corbii Mari, Dragodana, Răcari, Petrești, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Braniștea, Uliești, […]

Loto

Horoscop

  • 160.703 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team