Ultima ora
Publicat: luni, 06 ianuarie 2014

Ponta nu renunță: Legea minelor e absolut necesară

Legea minelor este absolut necesară, având în vedere că România are multe resurse naturale şi multe situaţii de blocaj, a declarat premierul Victor Ponta.

„În mod sigur este o lege necesară, pentru că, dincolo de propagandă, se referă la foarte multe resurse naturale şi avem foarte multe situaţii de blocaj. Remin Baia Mare ar fi, să zic, prima care îmi vine în minte, dar sunt şi altele. Dar, mă rog, în România cine ţipă mai tare are şi dreptate, ceea ce nu e corect. Deci o Lege a minelor, iniţată de altfel de ministrul Vosganian, e absolut necesară”, a spus Ponta răspunzând unei întrebări.

Întrebat dacă este posibil ca Guvernul să asume un proiect de lege privind minele, Ponta a răspuns: „Nu, Parlamentul. E treaba Parlamentului”.

După respingerea proiectului privind Roșia Montană, pe masa Parlamentului a ajuns la sfârșitul anului trecut legea minelor. Legea nu a întrunit însă la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată, după ce a fost respinsă din acelaşi motiv la Senat.

La votul din plenul Camerei, Legea minelor a întrunit 160 de voturi „pentru”, 105 voturi „împotrivă” şi 22 de abţineri.

Fiind vorba despre o lege cu caracter organic, pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204.

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>