Serviciu informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Ponta: S-au semnat astăzi 6 acorduri cu Turcia

Premierul Victor Ponta a plecat, joi dimineaţa, spre Ankara (Turcia), unde a avut convorbiri cu preşedintele turc Abdullah Gul. În cursul după-amiezii, Victor Ponta a avut o discuţie cu omologul său, Recep Tayyip Erdogan, după care a urmat o conferinţa de presă comună a celor doi premieri. Iată principalele declaraţii ale lui Victor Ponta:

Premierul Ponta a anunţat joi semnarea a 6 acorduri importante cu Turcia. Primul-ministru al României a vorbit despre cel mai important dintre proiecte, cel al unei interconectări energetice, printr-un cablu subteran, între România şi Turcia.

Victor Ponta a mai spus că România va susţine necondiţionat aderarea Turciei la UE şi că Turcia este principalul partener comercial al României din afara Uniunii Europene

Iată principalele declaraţii de presă ale lui Ponta:

Victor Ponta răspunde la întrebările presei

-Vreau să apreciez un domeniu, cel al Sănătăţii, sunt pacienţi care se tratează în Turcia. Trebuie să actualizăm un acord între cele două ţări privind sănătatea.

-Cel mai important proiect este cel al interconecătorii, un proiect de cablu subteran. România are un surplus de energie, Turcia este o ţară care se dezvoltă şi are nevoie de energie.

-Am discutat despre companiile care au participat la procesele de privatizare în România. Toate interesele economice ale Turciei în România sunt primite cu toată atenţia.

Despre problema vizelor cu Turcia

-Adresez public o invitaţie ca primul ministru Erdogan să viziteze România după 6 ani, va găsi aceiaşi prieteni acolo. Şi, chiar dacă îi supăt pe cei din ţară, l-am felicitat pe primul ministru pentru victoria la fotbal, jucătorii Turciei au fost mai buni şi, dacă se califică la Campionatul Mondial de Fotbal, românii vor ţine cu ei.
-S-au semnat astăzi 6 acorduri importante. România încearcă să faciliteze problema vizelor. Îmi aduc aminte cu plăcere de anii când nu se cereau vize. E important ca aceste bariere briocratice să nu existe între Turcia şi România.

-Miniştrii noştri vor lucra la proiecte importante de interconectare energetică. Miniştrii agriculturii vor lucra la îndepărtarea barierelor pentru o relaţie mai bună în domeniul agricol.

Despre relaţiile economice cu Turcia

-Dezvoltarea relaţiilor noastre economice este singura soluţie pentru a asigura un nivel de viaţă mai bun pentru cetăţenii ţărilor noastre. Am venit aici să spun că Turcia este principalul partener comercial al României din afara Uniunii Europene şi că îmi exprim speranţa că putem mări aceste schimburi.

-Suntem ţările cu o mare responsabilitate pentru asigurarea securităţii acestei regiuni. România este de aceeaşi parte cu Turcia în deciziile dificile, dar importante, în decizia faţă de situaţia din Siria. Guvernul pe care îl conduc a condamnat crimele din Siria. Înţelegem că efectele crizei din Siria se resimt în Turcia şi că o comunitate internaţională nu poate să asiste la acestea.

-Guvernul pe care îl conduc va conlucra excelent cu reprezentanţii Turciei, pentru a asigura toate aceste relaţii de respect pentru tradiţie şi religie.

-Această relaţie cu totul specială se transmite din generaţie în generaţie politică în România.

-Există din partea noastră susţinerea necondiţionată pentru aderarea Turciei. O Europă care ar include Turcia ar fi o Europă mai puternică.

– Între România şi Turcia nu este doar un parteneriat strategic, ci o relaţie consolidată.

Primul-ministru Victor Ponta efectuează joi o vizită oficială în Turcia, împreună cu o delegaţie formată din reprezentanţii mai multor instituţii, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Guvern.
Joi dimineaţă, delegaţia română a avut convorbiri cu preşedintele turc Abdullah Gul şi a depus o coroană de flori la mormântul fondatorului Turciei moderne, Kemal Ataturk. În cursul după-amiezii, Victor Ponta are o discuţie cu omologul său, Recep Tayyip Erdogan.

„Vizita primului-ministru Victor Ponta la Ankara are drept scop asigurarea continuităţii dinamicii dialogului bilateral la nivel înalt şi consolidarea cooperării bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, semnat în decembrie 2011. În martie 2013 a fost semnat şi Planul de Acţiune, care concretizează acţiunile prevăzute în Parteneriatul strategic2”, se arată în comunicatul Guvernului.

Foto: guv.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14545

Publicat de la data Sep 19 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:30 si 20:30 In zona : Județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Eforie, Cumpăna, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Mihai Viteazu, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești, Mangalia;Județul Tulcea: Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, […]
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 18 martie, orele 12 – 23 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, polei, intensificări ale vântului, răcire accentuată Mesaj :         ACTUALIZAREMESAJ 1: ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN   […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 18-03-2018 Ora : 12 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 19 martie, ora 06 – 20 martie, ora 21 Zonele afectate : conform textului Fenomene : precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei, vreme deosebit de rece Mesaj :      MESAJ 2: INFORMARE METEOROLOGICĂ […]

19 martie 2018, 3:16
 

ENE
Noros
-4°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -9°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 79%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:21
Apus: 18:26
Prognoza 20 martie 2018
Zi
 

NV
Zăpadă
2°C
Vânt: 11 km/h NV
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Gheaţă
-3°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

Loto

Horoscop

 • 78.414 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team