Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 07 decembrie 2013

Poziţia CONFEDERATIEI OPERATORILOR si TRANSPORTATORILOR AUTORIZATI din ROMANIA, cu privire la ANUNTATA GREVA DIN 9 DECEMBRIE

CONFEDERATIA OPERATORILOR si TRANSPORTATORILOR AUTORIZATI din ROMANIA (C.O.T.A.R.), cu sediul in Bucuresti, str. George Enescu, nr. 27-29, sector 1, reprezentativa la nivel national conform Legii nr. 62/2011 si a Sentintei Civile nr. 23 FED/16.11.2012 pronuntata de catre Tribunalul Bucuresti, pe sectorul de activitate „transporturi rutiere”, având ca membri, federaţii şi asociaţii din rândul transportatorilor de persoane, transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, şcolilor de conducători auto, precum şi a service-urilor auto din România, prin Preşedinte Vasile STEFANESCU, invită operatorii de transport marfă la raţiune şi la rezolvarea problemelor pe calea dialogului înainte de a anunţa sau acţiona, prin gesturile lor de nemulţumire – precum acţiunea din 9 decembrie, grevă, care nu va afecta clasa politică, ci populaţia care, în prag de sărbători, pe lângă spaima lipsei banilor pentru aşi asigura masa de sărbători se adaugă şi imposibilitatea de a se aproviziona din puţinii bani pe care-i mai au.
,,Toţi cei care lucrăm în transporturi suntem nemulţumiţi de legislaţia ce priveşte această ramură, dar considerăm, că înainte de a trece la acţiuni populiste ar fi mai bine să participăm la masa negocierilor şi prin argumente să-i convingem pe guvernanţi că avem dreptate nu să dăm cu pumnul în masă şi să ieşim brusc de la masa negocierilor trântind revoltaţii uşile. La Ministerul Transporturilor au avut loc mai multe întâlniri în cadrul dialogului social, între operatorii de transport inclusiv ai celor membri în CNR şi reprezentanţii ministerului, la care a participat inclusiv doamna Ministru Mănescu. Suntem convinşi că, acţiunile de protest precum greva cu întreruperea totală a activităţii sunt necesare . Cand s-a introdus în Codul fiscal această acciză de 0,7 cu aplicare din 1 ianuarie 2014, care şi pe noi ne nemulţumeşte,atunci trebuia sa fim solidari,si sa declansam un protest la nivel national. Impactul ar fi fost acelaşi asupra magazinelor şi cumpărătorilor, dar cetateanul nu ar fi fost atat de afectat ca acum.
De aceia, COTAR face apel la transportatorii de marfă si persoane membri in alte organizatii patronale, să nu se lase angrenaţi în jocuri politice şi să facă acţiuni împotriva populaţiei de dragul unor ,,consilieri”,sau unor autointitulati”consultanti in transporturi” care îşi văd mai întâi interesele personale şi folosesc forţa organizaţiilor patronale pentru răzbunări sau frustrări personale, declară Vasile Ştefănescu, preşedinte C.O.T.A.R.

In urma negocierilor ce au avut loc în ultimele 10 zile la Ministerul Transporturilor, conform Minutei încheiate s-a emis şi plecat spre avizare o Ordonanţă de Urgenţă, care prevede combaterea activităţii neautorizate în transporturile de persoane , care speram ca va venii in sprijinul celor care desfasoara aceste activitati in mod legal.
C.O.T.A.R. invită reprezentanţii tuturor organizaţiile patronale şi profesionale indiferent de confederaţia patronală la care sunt afiliate, la un dialog pe marginea legislaţiei existente şi pentru stabilirea unui punct de vedere comun, în beneficiul oamenilor de afaceri din transporturi şi nu în slujba unor jocuri politice. A venit momentul ca, oamenii de afaceri din transporturi, cei care investesc şi creează locuri de muncă, să se unească pentru aşi proteja afacerile şi să nu se lase manevraţi de diferite interese, sa urmareasca numai propriul interes – afacerea proprie.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>