Ultima ora
Publicat: marți, 25 februarie 2014

Premierul italian Renzi primește un important vot de încredere în parlament

 Șeful guvernului italian, Matteo Renzi, a câștigat un important vot de încredere, în Senat, marți, ceea ce oferă un nou semnal de încurajare pentru cabinetul acestuia.

În Senatul italian s-au înregistrat 169 de voturi pentru și 139 de voturi împotriva guvernului format din democrați și facțiunile de centru-dreapta care îl susținuseră pe fostul premier Silvio Berlusconi.

Camera Deputaților, unde democrații dețin o majoritate confortabilă, va vota tot în cursul zilei de marți.

Renzi a trebuit să depășească animozitățile unor senatori ai partidului său, care criticaseră deschis folosirea de către acesta a unor tactici agresive pentru a obține postul de premier ocupat de colegul său de partid Enrico Letta.

Renzi, în vârstă de 39 de ani, a depus jurământul cu ocazia instalării în funcția de premier sâmbătă, devenind cel mai tânăr prim-ministru din istoria Italiei.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>