Ultima ora
Publicat: sâmbătă, 21 decembrie 2013

Premierul Moldovei, AVERTIZAT de europarlamentarul Cristian Preda

Declarația făcută joi seară la un post de televiziune de peste Prut de premierul moldovean Iurie Leancă – potrivit căreia referirile lui Traian Băsescu la „reîntregirea țării”, nu ajută ci „crează probleme cruciale” la Chișinău – a trezit reacția europarlamentarului Cristian Preda. Acesta îl avertizează pe Leancă mai ales pentru faptul că acesta a lăudat atitudinea ponderată pe acest subiect a premierului român Victor Ponta. „Intr-o declaratie neinspirata, premierul Iurie Leanca isi exprima simpatia fata de dottore si rezervele fata de pozitia unionista exprimata de Traian Basescu. Oare premierul de la Chisinau a uitat ca sprijinul pentru mica republica de dincolo de Prut in parcursul sau european a venit de la PPE? Oare Leanca nu e constient ca daca-l lasam pe mana socialistilor va avea soarta lui Ianukovici? Ca membru PPE, voi urmari cu mare atentie gesturile facute de Leancă”, îl avertizează Preda pe premierul moldovean. „Cum s-a putut gandi, fie si pentru o clipa, ca se va putea baza pe ajutorul unui premier cunoscut in Europa exclusiv pentru furt intelectual? Un viraj la stanga al lui Leanca ii va ajuta doar pe comunistii lui Voronin, fiindca numai ei au rezerve fata de atitudinea Bucurestiului din ultimii ani. Iar la Chisinau, ca si la Paris sau la Roma, alegatorii vor prefera originalul, nu copia…”, adaugă Cristian Preda. Premierul moldovean Iurie Leancă a declarat la postul Național 4 din Republica Moldova că declarația lui Traian Băsescu privind „reîntregirea țării” creează „probleme cruciale” peste Prut. În contrapondere, Leancă a lăudat atitudinea premierului Victor Ponta. „Declaraţia domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declaraţia premierului Ponta. Nu aş vrea să fac divizări, separări, dar noi avem nevoie de altceva”, a spus Leancă, citat de unimedia.md. Premierul moldovean a adăugat că țara sa are nevoie de sprijinul României, dar nu dorește să-și piardă suveranitatea. „Avem nevoie de o ţară vecină, România, să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poate să ne ajute în realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranităţii, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcţional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spaţiu al prosperităţii, al stabilităţii, cu un sistem funcţional, fără frontiere, cu reglementări comune. Acesta este scopul cel mai importat al Guvernului de la Chişinău”, a mai declarat Iurie Leancă.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>