Ultima ora
Publicat: luni, 21 august 2017

Premierul Tudose: Problema cumulului pensie-salariu, reglementată în viitoarea lege

Legea pensiilor va fi promovată în această toamnă și va regla și aspectele legate de cumulul pensie-salariu, a anunțat, duminică, premierul Mihai Tudose.

Întrebat la Antena 3 dacă mai este posibil ca o persoană care iese la pensie să se reangajeze a doua zi la stat și să câștige cumulat zeci de mii de lei din pensie și salariu, Tudose a răspuns: „Astăzi, când stăm de vorbă, da, încă este posibil. A fost un prim pas această stopare a creșterilor nebunești și a acelui procent față de ultimul salariu în plată. Pe legea pensiilor, în această toamnă, doamna ministru Olguța Vasilescu va regla și aceste lucruri”.

Totodată, chestionat dacă va fi obligativitatea de optare între pensie și salariu, Tudose a afirmat: „Da, va fi pe legea pensiilor”.

De asemenea, șeful Guvernului a vorbit și despre eliberarea, la cerere, a lui Cornel-Gabriel Ciocoiu din funcția de secretar de stat în cadrul MAI.

Întrebat dacă Ciocoiu ar mai fi plecat din funcție, dacă presa nu ar fi mediatizat cazul său de cumul a pensiei cu salariul, Tudose a răspuns: „Eu cred că nu (…) A fost mai rapid domnia sa în a-și înainta singur (cererea de eliberare din funcție — n.r.)”.

Pe de altă parte, premierul Tudose a prezentat și situația veteranilor de război. „Este foarte importantă toamna din punctul de vedere al legii pensionării și al legii pensiei. Vorbeam de cazurile acelea din armată cu 45 de ani, 12.000 pensie (…) Am stat de vorbă cu Asociația Veteranilor de Război — oameni extraordinari, 90 și de ani sau 100 de ani, care au pensii de 800, 900, 1.000 de lei. Săracii nici nu îndrăzneau să spună că e nedrept”, a spus Tudose.

Întrebat dacă Guvernul s-ar fi aflat în dificultate bugetară în cazul în care păstra mecanismul pensiilor, Tudose a negat.

„Anul ăsta era impactul de 7 miliarde, nu suntem nici pe departe în pericol (…) Avem bani de pensii, avem bani de salarii. Vorbim de nedreptatea în sine, de anormalitatea situației. Că era impactul anul ăsta de 7 miliarde, că la anul era un impact de vreo 15 miliarde, nu asta e problema, banii erau, dar (…) îi dădeam pur și simplu nedrept”, a mai afirmat Tudose.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>