Ultima ora
Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Premierul Ucrainei consideră protestele drept o tentativă de lovitură de stat

Șeful guvernului ucrainean, Mykola Azarov, a avertizat că protestele antiguvernamentale din capitala Kiev tind să scape de sub control și să se transforme într-o lovitură de stat.

 Azarov a prezentat o declarație marți, în ziua în care parlamentul votează o moțiune de cenzură inițiată de opoziție.

Dezbaterile din parlamentul de la Kiev au degenerat în strigăte și înjurături între politicienii puterii și cei ai opoziției.

Parlamentarii opoziției au strigat „Rușine!” și „Revoluție!” în timpul discursurilor ținute de reprezentanții puterii, în vreme ce, afară, demonstrațiile continuau, iar manifestanții au blocat principalele clădiri guvernamentale.

„Blocarea funcționării instituțiilor de stat nu este o demonstrație pașnică. Aceasta prezintă toate caracteristicile unei lovituri de stat”, a declarat Azarov în fața ambasadorilor UE, Canadei și SUA.

În weekend, poliția a intervenit în forță, evacuând demonstranții și provocând rănirea a 200 de persoane, printre care și a unor jurnaliști.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>