Ultima ora
Publicat: miercuri, 12 aprilie 2017

Președintele Trump le cere agențiilor guvernamentale să prezinte planuri de reducere a cheltuielilor

Președintele american Donald Trump, care a propus reduceri de cheltuieli pentru o serie de agenții guvernamentale, le cere șefilor de departamente să ofere planuri pentru o mai mare eficiență a activității, transmite Reuters.

Responsabilul pentru buget al lui Trump, Mick Mulvaney, a declarat marți presei că le va cere agențiilor să prezinte propuneri privind modul în care se vor încadra în bugetul președintelui, care a redus finanțarea pentru ajutorul extern și pentru multe programe interne.

Decizia de înghețare a angajărilor la nivel federal impusă la scurt timp după preluarea mandatului de către Donald Trump va fi ridicată miercuri, însă agențiile guvernamentale vor trebuie să respecte obiectivul lui Trump de a reduce forța de muncă la nivelul administrației federale, a spus Mulvaney într-un briefing de presă.

Mulvaney a recunoscut că bugetul propus de președinte va trebui aprobat de Congres, controlat de republicani. Totuși, congresmeni din ambele partide s-au exprimat împotriva unora dintre reducerile drastice.

„Unul dintre motivele pentru care este atât de dificil de făcut este că nu ai o baghetă magică în Biroul Oval cu care să poți face orice. Vor fi unele lucruri pentru care vom avea nevoie de aprobare legislativă”, a spus Mulvaney.

În proiectul de buget transmis luna trecută, Casa Albă nu a oferit multe detalii despre cum vor putea fi obținute reducerile de buget. Mulvaney le va cere departamentelor să decidă singure unde se vor putea face tăieri de buget. Agențiile au timp până în iunie să prezinte planurile preliminare, versiunile finale fiind așteptate în septembrie.

Însă nu toate departamentele vor trebui să reducă cheltuielile. Mulvaney a subliniat că unele instituții, cum ar fi Departamentul Apărării și Departamentul pentru veterani, vor putea să își sporească numărul de angajați.

Sursa: AGERPRES

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>