Ultima ora
Publicat: miercuri, 11 decembrie 2013

Presiuni ale companiilor americane de IT asupra președintelui Obama

Companiile de IT din Statele Unite exercită o presiune tot mai mare în scopul determinării președintelui Barack Obama să reducă programele guvernamentale de supraveghere prin care se culeg informațiile personale de pe Internet și care amenință viitorul financiar al industriei tehnologiei.

O coaliție care include companiile Apple, Microsoft, Google, Yahoo și Facebook a criticat acțiunile administrației Obama în cadrul unei scrisori deschise prezentate luni în principalele publicații și pe un nou website, reformgovernmentsurveillance.com.

Această cruciadă a unit opt companii rivale, dar care încearcă, împreună, să limiteze potențialele daune cauzate de dezvăluirile privind acțiunile de spionaj asupra utilizatorilor Internetului desfășurate de National Security Agency.

Twitter, LinkedIn și AOL s-au alăturat companiilor Google, Apple, Yahoo, Facebook și Microsoft în cererile privind un control mai strict al acțiunilor de spionaj electronic.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>