Ultima ora
Publicat: marți, 25 aprilie 2017

Primăria Capitalei așteaptă semnalul Executivului pentru demararea proiectului stației de tratare termică a deșeurilor

Primăria Capitalei așteaptă din partea Guvernului semnalul pentru demararea procedurilor pentru lucrările la stația de tratare termică a deșeurilor, a declarat, marți, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea,în cadrul conferinței Circular 3.0, realizată de Asociația Green Revolution în partenerat cu Ministerul Mediului.

Au fost mai multe analize si studii realizate de specialiști și reprezentanți ai mediului academic și univeristar care au mers către acastă soluție. Ea a fost pregătită din anii anteriori, dar, din nefericire, nu s-au făcut și pașii concreți înainte. Așteptăm un semnal de la Guvern, care am înțeles că acum realizează ultimele analize, și suntem pregățiți cu ceea ce este necesar”, a declarat Gabriela Firea.

Cât va costa incineratorul de deșeuri al Capitalei

Potrivit declarațiilor primarului general, stația de tratare termică va avea o capacitate de până la 350.000 de tone de gunoi pe an, iar tipul de lucru va fi de 8.000 de ore pe an.

Valoarea proiectului se ridică la 250 de milioane de euro.

Suntem acum într-o corespondență permanentă cu Ministerul Mediului și Ministerul Fondurilor Europene pentru implementarea acestui proiect pentru care Romania are deja rezervată aceasta sumă la capitolul Mediu”, a explicat primarul general.

Bucureștiul trebuie să aibă în funcționare, până la finele anului 2022, un incinerator de deșeuri, conform termenelor prevăzute în Programul Operațional Infrastructura Mare.

Sursa: Green Report

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>