Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Primăria Capitalei, la propunerea Green Group, instalează 50 de puncte de colectare a deșeurilor

Primăria Capitalei va demara în scurt timp, la propunerea Green Group, un program de colectare selectivă a deșeurilor, în baza unui Acord de Parteneriat Voluntar, a anunțat primarul Municipiului București, Gabriela Firea, pe pagian sa de Facebook. Se încearcă astfel o schimbare de paradigmă în colectarea selectivă a deșeurilor, care până acum s-a făcut de către asociațiile de transfer de responsabilitate, pe baza implicării voluntare a cetățenilor în această acțiune.

Concret, pe raza Bucureștiului vor fi instalate, pentru început, un număr de 50 de puncte de colectare a deșeurilor, parte din ele complet automatizate, iar celelalte deservite de operatori, care vor prelua de la cetățeni deșeurile deja sortate, oferind în schimbul acestora stimulente în numerar sau vouchere de reduceri la marii retaileri”, spune Gabriela Firea.

Aceasta a adăugat că sistemul va asigura stimularea colectării selective, precum și trasabilitatea și transportul în siguranță a dețeurilor către procesatori. De asemenea, autoritatea locală va beneficia de raportări precise și autorizate privind cantitățile de deșeuri reciclate, în scopul îndeplinirii cotelor asumate.

Primarul Capitalei precizează că în prezent, în București se depozitează la gropile de gunoi 95% din cele 272 kg deșeu municipal per capita produse anual, și doar 5% se reciclează.

Anul acesta va trebui, conform directivelor CE, să triplăm procentul de deșeuri reciclate (15%), altfel va trebui să plătim amenzi usturătoare, iar obiectivul pentru 2020 este atingerea unui procent de 50% reciclare a deșeurilor”, a mai spus Gabriela Firea.

Sursa: Green Report

Foto: Life Portal

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=78966

Publicat de la data Apr 16 2017. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

25 mai 2018, 11:32
 

ENE
Soare
26°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 38%
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 6
Răsarit: 5:39
Apus: 20:47
Prognoza 26 mai 2018
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
29°C
Vânt: 18 km/h NE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NE
Predominant senin
16°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 98.994 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team