Ultima ora
Publicat: duminică, 16 aprilie 2017

Primăria Capitalei, la propunerea Green Group, instalează 50 de puncte de colectare a deșeurilor

Primăria Capitalei va demara în scurt timp, la propunerea Green Group, un program de colectare selectivă a deșeurilor, în baza unui Acord de Parteneriat Voluntar, a anunțat primarul Municipiului București, Gabriela Firea, pe pagian sa de Facebook. Se încearcă astfel o schimbare de paradigmă în colectarea selectivă a deșeurilor, care până acum s-a făcut de către asociațiile de transfer de responsabilitate, pe baza implicării voluntare a cetățenilor în această acțiune.

Concret, pe raza Bucureștiului vor fi instalate, pentru început, un număr de 50 de puncte de colectare a deșeurilor, parte din ele complet automatizate, iar celelalte deservite de operatori, care vor prelua de la cetățeni deșeurile deja sortate, oferind în schimbul acestora stimulente în numerar sau vouchere de reduceri la marii retaileri”, spune Gabriela Firea.

Aceasta a adăugat că sistemul va asigura stimularea colectării selective, precum și trasabilitatea și transportul în siguranță a dețeurilor către procesatori. De asemenea, autoritatea locală va beneficia de raportări precise și autorizate privind cantitățile de deșeuri reciclate, în scopul îndeplinirii cotelor asumate.

Primarul Capitalei precizează că în prezent, în București se depozitează la gropile de gunoi 95% din cele 272 kg deșeu municipal per capita produse anual, și doar 5% se reciclează.

Anul acesta va trebui, conform directivelor CE, să triplăm procentul de deșeuri reciclate (15%), altfel va trebui să plătim amenzi usturătoare, iar obiectivul pentru 2020 este atingerea unui procent de 50% reciclare a deșeurilor”, a mai spus Gabriela Firea.

Sursa: Green Report

Foto: Life Portal

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>