Ultima ora
Publicat: marți, 31 decembrie 2013

Primul an în care românii nu și-au mai scos ochii cu petarde și pocnitori

Printr-un comunicat de presă, Prof. dr. Monica Pop, director al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București,  a adus la cunoștința publicului că până luni, 30 decembrie, nu a venit niciun pacient la camera de gardă cu leziuni provocate de petarde sau artificii. Este efectul unei legislații care spre deosebire de alți ani a devenit nepermisivă în privința explozibilor care, manevrați cu neatenție sau nesăbuință, produceau accidente numeroase, unele extrem de grave.

 ”Este primul an în care – se spune în comunicatul semnat de Monica Pop – până în momentul de față (data de 30 decembrie), nu s-a prezentat la camera de gardă a Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice niciun pacient cu leziuni provocate de explozia materialelor pirotehnice (petarde, pocnitori, artificii) comercializate de regulă în perioada sărbătorilor de iarnă. Precizăm că în alți ani, până la apariția legii și până la derularea campaniilor de informare în mass-media, în această perioadă a anului se prezentau sute de pacienți, unii cu leziuni foarte grave sau chiar cu pierderea vederii ca urmare a acestor accidente”.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>