Ultima ora
Publicat: luni, 02 septembrie 2013

Primul parcaj pentru cei care vin cu autovehiculele din provincie în Bucureşti

Un nou şi modern parcaj subteran de descurajare a accesului cu autovehiculele în Bucureşti va fi construit pe două niveluri în rondul de la intersecţia şoselelor Pantelimon cu Vergului, odată cu semnarea autorizaţiei de construire de către Primarul Neculai Onţanu.

Noua investiţie va avea o funcţiune dublă, de parcaj în subteran cu o capacitate de 420 de locuri, iar la nivelul solului de terminal RATB, precum şi zonă destinată persoanelor care folosesc transportul extraurban pentru localităţile limitrofe Capitalei.

Parcajul subteran va fi construit pe două niveluri, primul subsol, în suprafaţă de 6782 m.p., având prevăzute 185 de locuri de parcare, iar cel de-al doilea nivel, în aceeaşi suprafaţă, va avea 235 de locuri de parcare şi adăpost ALA.

Pentru accesul autovehiculelor vor fi amenajate rampe de acces prevăzute cu sisteme de încălzire moderne care vor funcţiona pe timpul iernii pentru siguranţa circulaţiei autoturismelor. În vederea accesului facil la autovehiculele din parcaj, pietonii vor avea la dispoziţie un lift de persoane, două scări rulante şi o scară de beton.

La nivelul solului va fi amenajat terminalul RATB care va avea o suprafaţă de 3250 mp acoperită cu o copertină metalică pentru călătorii bucureşteni care circulă cu mijloacele de transport în comun şi încă o zonă de 440 m.p. care va fi neacoperită şi este destinată amenajării spaţiilor verzi ce vor fi inclusiv peste liniile de tramvai.

De asemenea, o zonă din terminalul RATB va fi rezervată peroanelor pentru persoanele care folosesc microbuzele extraurbane pentru deplasarea către localităţile limitrofe Capitalei.

Comments

comments

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>