Ultima ora
Publicat: duminică, 12 martie 2017

Produse de post – Halva

Continuăm și astăzi cătarea produselor de post printre rafturile magazinelor, dar astăzi parcă dorim să ne îndulcim. Alegerea noastră: Halva. Oare știm ce punem în coș?

Acum este foarte simplu să identificăm fiecare aditiv alimentar printr-o simplă scanare a codului de bare al produselor utilizând Aplicația InfoCons, disponibilă GRATUIT pentru dispozitive mobile cu sistem de operare Android sau iOS.

Astfel, chiar dacă există produse fără aditivi alimentari, putem cu ușurință identifica până la 3 e-uri într-un singur produs, printre care:

  • E965(i): sirop de maltitol, stabilizatori și îndulcitor care poate avea efect laxativ
  • E420: sorbitol, îndulcitor hipocaloric care poate produce balonare şi flatulenţă
  • E330: acid citric

ATENTIE! Alimentele care conțin aditivii E965 sau E420 nu pot fi folosite în alimentația copiilor.

Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Tot la fel de important este continutul de carbohidrați, care poate ajunge la 50g/100g sau conținutul de grăsimi, care poate ajunge la 40g/100g.

Verificați înainte de achiziționarea produselor tip Halva:

  • termenul de valabilitate;
  • ingredientele de pe eticheta produselor (menționate în ordine descrescătoare, după proporția fiecărui ingredient);
  • aditivii alimentari (E-urile) menționați pe eticheta produsului.

Ești un consumator activ și vrei să fii mai bine informat? Accesază și testele comparative efectuate de InfoCons cu privire la produsele tip Lapte de Soia:

Comments

comments

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Constantin Baiculescu spune:

    Astep ca produsele periculoase sa fie marcate cu buline.Se pare ca o initiativa luata in acest sens a ramas blocata.Interese?!

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>