Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Prognoză ANM: Vremea va fi oscilantă în următoarele două săptămâni

Publicat: luni, 21 august 2017

Regimul termic prognozat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni în România este unul oscilant, în care vor exista perioade cu valori termice de până la 34-35 de grade Celsius, dar și intervale cu maxime de sub 29 de grade Celsius și probabilitate de apariție a ploilor, atât în zilele următoare, cât și la finele lunii august – începutul lunii septembrie, arată estimările Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), publicate luni și valabile pentru perioada 21 august – 4 septembrie.

În Banat, vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, astfel încât de la o medie a temperaturilor maxime de 23 de grade, în prima zi de prognoză, se va ajunge până la o medie de 35 de grade în data de 27 august. În a doua săptămână de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere ușoară până la valori medii ale maximelor în jurul a 30 de grade. Mediile temperaturilor minime vor scădea de la 14 grade în prima zi, până la 11 grade în dimineața de 23 august, apoi vor marca o creștere și până la sfârșitul lunii august se vor menține în jurul a 16 grade. În primele zile ale lunii septembrie, minimele termice vor scădea ușor, până la o medie de 14 grade. Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului de prognoză. În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 30 august.

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată și în Crișana, de la o medie în prima zi de 22 de grade, până la o medie de 33 de grade, în data de 26 august, valoare ce se va menține și în următoarele două zile. Ulterior, acestea vor marca o scădere până în ultima zi a intervalului de prognoză, până la o medie de 29 de grade. Valorile nocturne vor scădea la începutul intervalului de la medii în jurul a 14 grade, la 11 — 12 grade, valori ce se vor menține până în 24 august, apoi vor marca o creștere spre sfârșitul lunii august până în jurul a 16 grade. Până la sfârșitul intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi în scădere, ajungând, în medie, la 14 — 15 grade. În prima zi de prognoză, izolat va ploua, după care probabilitatea pentru averse slabe, izolate, va fi mai mare în intervalul 29 august — 2 septembrie.

În Transilvania, vremea va fi răcoroasă din prima zi de prognoză, când media maximelor va fi de 21 de grade, apoi se va încălzi până în data de 27 august, când se va înregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scădere treptată până la sfârșitul intervalului de prognoză, când mediile se vor situa în jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor scădea de la o medie de 14 grade, în prima zi a intervalului, până la o medie de 8 grade, în data de 23 august. De asemenea, până în data de 25 august, variațiile vor fi nesemnificative. Va urma o creștere până la medii nocturne în jurul a 13 grade, în data de 28 august, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii august, apoi minimele termice vor fi în scădere ajungând la valori medii de 11 — 12 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Vor fi averse pe arii extinse și însemnate cantitativ în prima zi de prognoză, apoi acestea vor diminua și se vor restrânge ca arie. În a doua săptămână se mențin condițiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de apariție a acestora va fi după data de 30 august.

Și în Maramureș, valorile termice vor caracteriza o vreme răcoroasă în primele zile, când mediile maximelor vor fi de 20 — 23 de grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere, până la medii ale valorilor diurne în jurul a 32 de grade în ziua de 27 august. În a doua săptămână, temperatura aerului va marca o scădere treptată, ajungând spre sfârșitul intervalului la medii ale maximelor de 27 — 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la o medie de 15 grade în prima zi, până în jurul a 10 grade în data de 24 august, apoi va urma o creștere și, până la sfârșitul intervalului, media valorilor nocturne va fi de 12 — 14 grade. În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ, iar în a doua zi doar trecător va mai ploua slab. Condiții pentru ploi slabe, izolate, vor fi și în a doua jumătate a intervalului, cu probabilitate mai mare în jurul datei de 31 august.

În Moldova, vremea se va răci treptat până în data de 23 august, de la medii ale maximelor de 26 — 27 de grade, până spre valori în jurul a 23 de grade. Ulterior, până în ziua de 26 august, temperatura aerului va fi în creștere, spre medii ale valorilor diurne în jurul a 31 de grade. După această dată, până la sfârșitul intervalului, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată până spre medii de 27 — 28 de grade. În ceea ce privește evoluția temperaturilor minime, acestea vor fi în scădere până în data de 24 august, de la medii în jurul a 16 grade, la medii de 11 —12 grade. Ulterior, va exista o creștere ușoară și treptată până la medii de 15 — 16 grade, iar la sfârșitul intervalului va fi din nou o scădere spre medii de 13 — 14 grade. În prima zi a intervalului vor fi averse însemnate cantitativ. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată și în jurul datei de 31 august.

În Dobrogea, în primele două zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere, de la medii în jurul a 30 de grade, la 24 — 25 de grade. Vremea se va încălzi ușor și treptat, astfel încât mediile maximelor vor fi de 28 — 29 de grade. Spre sfârșitul intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere ușoară, până spre medii ale valorilor diurne de 26 — 27 de grade. De asemenea, minimele termice vor fi în scădere până în data de 23 august, de la medii în jurul a 19 grade, spre 15 — 16 grade, apoi vor crește din nou, iar media se va situa în jurul valorii de 18 grade. În primele două zile ale intervalului vor fi averse slabe, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere în intervalul 30 august — 2 septembrie.

În Muntenia, la începutul intervalului, vremea se va răci accentuat. În prima zi, media maximelor va fi de 30 — 31 de grade, iar în a doua zi se va situa în jurul a 25 de grade. După acest episod, vremea se va încălzi ușor și treptat de la o zi la alta, astfel încât, spre mijlocul intervalului, media valorilor diurne va fi în jurul a 32 de grade. În ultimele zile media maximelor va coborî sub 30 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în data de 24 august, de la o medie în jurul a 17 grade, la o medie de 12 — 13 grade. Până spre mijlocul intervalului de prognoză, temperaturile minime vor fi din nou în creștere, cu medii de 15 — 16 grade. În primele două zile ale intervalului vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere și în jurul datei de 31 august.

În Oltenia, temperatura maximă va fi în scădere în prima zi a intervalului, când media va fi de 25 — 26 de grade, apoi va crește ușor și treptat de la o zi la alta până spre mijlocul intervalului, când media valorilor diurne va fi de 33 — 34 de grade. În ultimele zile, temperatura va avea din nou tendința de scădere, până spre o medie de 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi în jurul a 17 grade la începutul intervalului, apoi temperaturile nocturne vor marca o scădere, iar la mijlocul primei săptămâni, media va fi de 11 — 12 grade. Treptat, minimele vor crește ușor, spre sfârșitul lunii august media acestora se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar până la sfârșitul intervalului variațiile vor fi nesemnificative. Local vor fi averse în prima zi a intervalului, iar condiții de ploaie vor mai fi în intervalul 30 august — 2 septembrie 2017.

La munte, până în data de 23 august, vremea se va răci, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 14 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și treptat, iar la mijlocul intervalului media valorilor diurne se va situa în jurul a 22 de grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere până la mijlocul primei săptămâni, de la o medie în jurul a 11 grade, până la valori medii de 5-6 grade. Va urma o creștere spre valori medii de 11 — 12 grade, iar apoi, până la sfârșitul intervalului, o scădere spre minime, în medie, de 8 — 9 grade. În primele două zile vor fi averse, izolat însemnate cantitativ. Condiții de ploaie vor fi și în a doua săptămână, cu probabilitate mai mare în intervalul 31 august — 2 septembrie.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84467

Publicat de la data aug. 21 2017. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

10 decembrie 2018, 12:06
 

N
Noros
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:41
Apus: 16:36
Prognoza 11 decembrie 2018
Zi
 

SSV
Ploaie
3°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 0
Noapte
 

N
Ploaie cu zăpadă
-2°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 0
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 10-12-2018 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:20 si 09:00 In zona : Județul Olt; Se vor semnala : ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 10-12-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 05:00 si 09:00 In zona : Județul Constanta: zona de litoral;Județul Tulcea: zona de litoral; Se vor semnala : local - ceață care determină vizibilitate scăzută sub 200 m
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 10-12-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 03:00 si 09:00 In zona : Județul Ialomiţa;Județul Giurgiu;Județul Prahova: zona joasă;Județul Argeş: zona joasă;Județul Brăila;Județul Dâmboviţa: zona joasă;Județul Teleorman;Județul Buzău: zona joasă;Județul Ilfov;Județul Călăraşi; Se vor semnala : local, vizibilitatea este redusă sub 200 de metri din cauza […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 10-12-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 03:00 si 09:00 In zona : Mun. Bucureşti; Se vor semnala : vizibilitate redusă sub 200 de metri din cauza ceții
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 10-12-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 03:00 si 09:00 In zona : Județul Vaslui;Județul Bacău: zona joasă;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Botoşani;Județul Neamţ: zona joasă;Județul Galaţi;Județul Iaşi; Se vor semnala : local ceață, care determină reducerea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Loto

Horoscop

 • 159.387 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team