Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Prognoza meteo pentru perioada 17 februarie – 2 martie: Temperaturi de primăvară

Publicat: luni, 17 februarie 2014

Meteorologii au anunţat o vreme potrivită pentru primăvară în perioada 17 februarie-2 martie.
PROGNOZA METEO BANAT
Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile termice se vor situa peste cele climatologic normale în a doua jumătate a lunii februarie şi început de martie, astfel că temperaturile vor fi în medie de 12…17 grade ziua şi 2…6 grade noaptea. În zilele cele mai calde (17,19, 20 februarie) abaterea pozitivă a temperaturii faţă de mediile multianuale specifice perioadei din an vor fi chiar şi de 10 grade. O uşoară scădere a valorilor termice este estimată pentru intervalul 23 – 25 februarie, atunci când media temperaturilor maxime va fi de 9…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioadele 17…18 februarie, 22-23 februarie şi în jurul datei de 1 martie, în restul intervalului fiind de aşteptat doar ploi trecătoare, slabe cantitativ.
PROGNOZA METEO CRIŞANA
Pentru a doua parte a lunii februarie şi primele zile din martie, se estimează menţinerea unui regim termic caracterizat de valori peste mediile climatologice specifice. Pentru valorile diurne, media la nivelul regiunii va fi de 10…14 grade, iar pentru minimele nocturne de 3…6 grade. În zilele cele mai calde, în special în jurul datei de 19 februarie, temperaturile maxime mediate pe regiune vor fi în jurul a 16 grade, reprezentând o abatere pozitivă faţă de normele climatologice de până la 10 grade. Pentru intervalul 23 – 25 februarie sunt prognozate temperaturi uşor mai scăzute, dar ce vor continua să se situeze peste ce ar fi normalul datei calendaristice. Temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare în zilele de 17, 22 şi 28 februarie.
PROGNOZA METEO TRANSILVANIA
În prima săptămână a intervalului de referinţă temperaturile se vor situa în cea mai mare parte a regiunii cu mult peste mediile multianuale caracteristice acestei perioade din an, cu valori ziua de 9…13 grade, iar noaptea în general pozitive, 0…4 grade, în medie. Între 22 februarie şi 2 martie se estimează un regim al minimelor ceva mai coborât, cu medii de -3…-1 grad, în timp ce valorile termice în cursul zilelor vor fi de 6…10 grade. Probabilitatea pentru ploi locale, în general slabe cantitativ va fi mai mare în zilele de 17, 22 şi 23 februarie. Între 24 și 26 februarie, sunt posibile precipitații slabe, mixte.
PROGNOZA METEO MARAMUREŞ
Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 8…12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. În zilele cele mai calde (în prima săptămână) temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8….10 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Uşoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 24 – 26 februarie va determina înregistrarea unor medii uşor negative pe timpul nopţilor. Vor fi ploi slabe, cu caracter temporar, cu o probabilitate mai mare în ziua de 17 februarie şi în intervalul 20-22 februarie, iar în 23 și 24 februarie sunt posibile precipitații mixte.
PROGNOZA METEO MOLDOVA
Raportat la valorile climatologic normale, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme caldă în cea mai mare parte a regiunii, fiind de aşteptat temperaturi maxime în medie între 6 şi 11 grade, în timp ce media minimelor va fi de
-2…+2 grade. Valori mai scăzute, apropiate de mediile multianuale se vor înregistra în zonele joase de relief. Vor fi posibile doar ploi neînsemnate cantitativ şi burniţe, cu caracter trecător, cel mai probabil în zilele de 17 și 22 februarie, iar în zilele de 23 și 24 februarie sunt de așteptat precipitații mixte, îndeosebi în jumătatea nordică a regiunii.
PROGNOZA METEO DOBROGEA
Regimul termic va fi caracterizat de valori în general mai ridicate decât mediile specifice pentru a doua jumătate a lunii februarie, cu precădere la începutul şi la sfârşitul intervalului. Astfel, dacă în medie vor fi valori maxime între 7 şi 10 grade şi minime între 1 şi 4 grade, sunt de aşteptat şi zile cu abateri termice pozitive mult mai mari, cel mai probabil în 17 şi 20 februarie, atunci când temperaturile maxime mediate la nivelul întregii regiuni vor fi de aproximativ 14 grade. Precipitaţiile (ploi sau burniţă) vor fi neînsemnate, trecătoare şi se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 22 şi 24 februarie.
PROGNOZA METEO MUNTENIA
Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză regimul termic se va situa în general peste cel multianual specific perioadei, astfel că media maximelor va fi de 8 la 12 grade, iar a minimelor de 1…4 grade. În zilele de 17, 19 şi 20 februarie se vor înregistra temperaturi chiar şi mai ridicate, cu până la 10 grade mai mari decât cele climatologic normale, media celor diurne fiind de aproximativ 15 grade. O uşoară scădere de temperatură va fi posibilă între 23 şi 25 februarie, însă valorile se vor menţine peste cele obişnuite ale ultimei decade de februarie.
Vor fi doar ploi slabe sau burniţe, cu caracter local, cu o probabilitate mai mare în perioada 22 – 23 februarie.
PROGNOZA METEO OLTENIA
Pe parcursul întregului interval, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal în a doua jumătate a lunii februarie şi primele zile de martie, astfel că media maximelor va fi de 10…12 grade, iar a minimelor de 0…4 grade. În prima săptămână vor fi şi zile mai calde (17, 18, 20 februarie) când temperaturile diurne vor fi chiar şi cu 8…9 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Uşoara răcire a vremii estimată pentru intervalul 23 – 25 februarie va determina înregistrarea unor medii pe timpul zilelor de 8…9 grade şi a unor minime uşor negative. Probabilitatea de ploaie apare în perioada 21-23 februarie, în restul intervalului fiind posibile doar ploi slabe, izolate.
PROGNOZA METEO LA MUNTE
În cea mai mare parte a intervalului de referinţă, regimul termic se va menţine la valori mai ridicate decât normalul climatologic al perioadei. Astfel, media maximelor se va situa în ecartul 3…8 grade. În privinţa temperaturilor minime este estimată o scădere uşoară de la o medie de -2…+2 grade în primele zile, la medii de -5…-3 grade în intervalul 23-26 februarie. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe va fi mai mare în data de 17 februarie şi în perioada 21 – 24 februarie. Vor fi ploi, iar la altitudini mari va ninge.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=23875

Publicat de la data feb. 17 2014. Categorii ACTUALITATE, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 octombrie 2018, 14:54
 

ENE
Soare
22°C
18 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 24%
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:30
Apus: 18:32
Prognoza 16 octombrie 2018
Zi
 

NE
Soare
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NNE
Senin
10°C
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 03:25 si 09:00 In zona : Județul Sibiu: : zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Sibiu: Tălmaciu, Turnu Roșu, Boița; Se vor semnala : Intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55-65 km/h.
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 15-10-2018 Ora : 3 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 03:10 si 09:00 In zona : Județul Caraş-Severin: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Bozovici, Pojejena, Berzasca, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Lăpușnicu Mare, Bănia, Dalboșeț, Coronini, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Șopotu Nou, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici; […]

Loto

Horoscop

  • 138.573 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team