Ultima ora
Publicat: marți, 14 martie 2017

Proiect de modificare a Legii Cash Back

Legea cash back a fost modificata de curand prin intermediul unui proiect de lege care prevede ca plata cu cardul sa fie obligatorie pentru magazinele cu o cifra de afaceri mai mare de 50.000 euro: „persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 50.000 de euro echivalent in lei au obligatia sa accepte ca mijloc de plata si cardurile de debit si cardurile de credit„.

Legea cash back a intrat in vigoare la inceputul acestui an si prevedea ca vor accepta ca mijloc de plata cardurile de debit si cardurile de credit, comerciantii cu o cifra de afaceri anuala mai mare decat echivalentul in lei al sumei de 10.000 de euro.

Cifra de afaceri a fost micsorata la jumatate anului 2016 la 10.000 euro, initial suma era mai mare (100.000 euro).

Avans redus la jumatate

Proiectul de lege reduce la jumatate si suma care poate fi solicitata in numerar (cash) de la POS-ul comerciantului: „avansul prevazut se evidentiaza distinct pe bonul fiscal si nu poate depasi suma de 100 de lei„, fata de varianta initiala (200 lei).

Comisionul perceput de comercianti a ramas neschimbat, astfel ca acesta nu poate depasi 1% din valoarea avansului acordat.

Sursa: finzoom.ro

Ziarul Ultima Oră este de acord cu orice tip de comentariu atât timp cât păstrează termenii unui limbaj civilizat, fără atacuri injurioase ori diverse amenințări la adresa semnatarilor articolelor susmenționate. Restul mesajelor ( cu un conținut inadecvat, injurios, nepotrivit cu ținuta morală și etică a publicației noastre ori având o clară tendință de mesaj publicitar) va fi eliminat din sistem iar ”atacatorii” vor fi blocați. Vă mulțumim!

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>